Státní zemědělský intervenční fond informuje spotřebitele, že výrobku Ruprechtická bylinková klobása společnosti MASO RYDVAL s.r.o. byla odebrána značka Regionální potravina Libereckého kraje. Důvodem byly nedostatečné...
Nejoblíbenější řezník František Kšána starší už nemá sílu pokračovat v tempu, jaké si nastavil od počátku svého podnikání v oboru. „Jenom v tomto obchodě jsem byl 21 let, cítím se utahaný,“ řekl.
Sušené hovězí, vepřové a krůtí maso vyrábí už bezmála dva roky malé soukromé řeznictví MASS.NA v Českém Dubu na Liberecku. Jejich sušené „Prase na citronech“ získalo letos ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.
Příspěvek je kratší než kravata a poslání prezidenta Trumpa a poslání spolkového ministra průmyslu SRN Peter Altmaiera, obě z 5. 2. O německém poslání se zmíním v jednom z příštích příspěvků.
Maso je pro výraznou většinu naší populace základní potravinou. Nesporně má mnoho zdravotních přínosů, je bohaté na bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny nebo vitamín B12.
Jiné maso, „lehčí“ pivo. Třetině stravovacích podniků v Česku dnes prochází podvádění zákazníků. Změnit to má novela zákona, která svěří všechny kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekci.
Poslední vyhlášení vítězů v letošní soutěži Regionální potravina se uskutečnilo 20. října na podzimním veletrhu Flora Olomouc u příležitosti festivalu gastronomie a nápojů Olima. Ocenění za Olomoucký kraj předala...
Značka Regionální potravina podporuje malé a střední zemědělce a producenty v regionu. Na krajském úřadě včera (20. 6.) posuzovala hodnotitelská komise přihlášené potraviny. Prestižní ocenění získalo 8 z nich, další 4...
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Odborná komise ocenila celkem osm výrobků s...
Počtrnácté letos udělí Ministerstvo zemědělství značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Projekt má za cíl podpořit domácí producenty...
Česko musí vykrývat čím dál větší množství spotřeby vepřového masa dovozy. Levné maso do České republiky míří zejména ze Španělska. Kilogram se vozí za 55 korun. Podle šéfa Agrární komory Zdeňka Jandejska jde o přebytky...
Již desátým rokem Ministerstvo zemědělství uděluje značku Regionální potravina nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Regionální agrární komora Jihomoravského...
Výrobku BIO DOMOVINA POLOTUČNÝ KRAVSKÝ SÝR od společnosti Kozojedský dvůr s.r.o. se odebírá značka Regionální potravina Zlínského kraje. Důvodem je menší obsah tuku v sušině, než který byl uváděn na etiketě výrobku....
Kvalita, výjimečnost, původ surovin a patriotismus. To jsou hlavní důvody, proč dát přednost produktům oceněným značkou Regionální potravina. Soutěž o Regionální potravinu 2017 v jednotlivých krajích právě startuje. Letos již...
Češi si v drtivé většině nedokážou představit, že by se měli vzdát masa a pokrmů z něj. Pro většinu populace je právě maso základní potravinou. Avšak mnoho lidí při tom hřeší a konzumují jej více, než je pro lidský...
Sytě červené a tučné maso „chancho marino“, které vám nabídnou v přímořských rybích restauracích Peru jako předkrm, byste měli odmítnout. Pochoutka totiž pochází ze hřbetního svalstva delfínů. A kromě toho, že je v zemi...