Brambory mnozí z nás považují za přílohu. Lze z nich ale připravit i širokou škálu samostatných pokrmů. Jako jedna z mála surovin se dají totiž péct, vařit, smažit, zapékat i nadívat. Inspirujte se recepty našich babiček.
Rýže patří a zřejmě i nadále bude patřit mezi nejoblíbenější přílohy. Podle informací Českého statistického úřadu se v roce 2016 snědlo v ČR nejvíc rýže za celou dobu měření, a to 6,5 kilogramu na osobu. Kdo má rád na...
Jihokorejští vědci vyvinuli nový potravinářský výrobek, který nazývají „kultivovaná hovězí rýže“ či „hybridní rýže“. Vznikl kultivací zvířecích svalových a tukových buněk v rýžových zrnech. Nový výtvor má být...
Velikonoční svátky se nesou v duchu hodování. Ať už se proto pustíte do přípravy jakéhokoliv pokrmu, nezapomínejte, že kromě samotného receptu je neméně důležitý i výběr surovin. Dbejte proto na kvalitu, a pokud budete mít...
Proměňte mezi svátky svůj domov ve vyhlášený kosmetický salon. Vyberte si z našich receptů ten, který bude vyhovovat vaší pleti, a vychutnejte si chvilku pro sebe.
Pokud si navaříte velké množství rýže a část si necháte „na potom“, může vás postihnout otrava jídlem. Je to proto, že uvaření rýže nezabije vždy všechny patogeny, které na ní žijí, a ty se podle odborníků v případě...
Teprve přemýšlíte, co letos na Velikonoce přichystat ke kávě nebo jako drobný dárek koledníkům? Vyzkoušejte léty prověřené tradiční recepty plné těch nejlepších surovin. Nešetřete ani oříšky.
Oblíbená technika přípravy teplých pokrmů umožňuje vybrat si mezi tisíci báječných jídel snad ze všech surovin, na které si vzpomenete. Čtyři mistrovské kousky pro vás zapekl šéfkuchař tišnovské restaurace Na Humpolce Oskar...
Brambory? Rýže? Proč ne, naše dnešní přílohy však budou přece jen o trochu složitější. Zaměřil se na ně šéfkuchař pražské restaurace Talíř Denis Wágner.
Pokud plánujete pozvat několik přátel a oslnit je něčím skutečně výtečným z lokálních a sezonních surovin, pak vyzkoušejte recepty od jednoho z nejlepších slovenských šéfkuchařů Jaroslava Žídka z bratislavské restaurace...
Již v dávných dobách se lidé snažili uvařit z nejpodivnějších surovin lektvar lásky, který měl v druhých vzbudit touhu a neskonalou vášeň, a to i tam, kde nefungovala přirozená přitažlivost. Ne vždy měly tyto kouzelné...
Složité a časově náročné recepty z drahých surovin se začínají zajídat. S nápadem vrátit přístup k jídlu zpátky na zem přišel vlivný foodbloger Martin Kuciel, známý pod přezdívkou Cuketka. Uvařit se dá podle něj za dvacet...
Co na naše předky čekalo ve sklípcích, z čeho čerpali vitaminy? Jsou to suroviny dobře dostupné i dnes, které nezatíží tělo ani peněženku. Kořenová zelenina, kysané zelí, červená řepa, brambory, jablka. Jak je proměnit...
Svátku sv. Valentýna nemusíte přikládat velkou váhu, ani za něj utrácet velké finanční sumy. Stačí si udělat v ten den čas a překvapit druhého nějakou dobrůtkou, která dodá snídani, obědu či večeři na významnosti.
Po dlouhé zimě je na čase si i náš jídelníček rozzářit barvami. Inspiraci na barevné menu pro vás připravil executive chef brněnského hotelu Passage Petr Svoreň.
Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává majonéza. Šéfkuchaři zaměření na tuto japonskou specialitu...
Co kdybyste měli doma knihu, díky které jednoduše uvaříte zdravé jídlo na dva dny? A během jediného kuchtění připravíte rovnou dva hlavní chody, polévku, svačinu a třeba i večeři? Nová kuchařka Tomáše Kosačíka alias...
Koupelna je pro mnohé místem domácího slastného hýčkání – a to je skvělé. Jen ji musíte vybavit těmi nejlepšími přípravky nebo se naučit domácí recepty. Postačí vám k tomu jen pár surovin.
Konečně je venku takřka jaro, kdo by chtěl stát o víkendu u plotny? Jenže nějaký ten »žvanec« musí být připravený, i když se vrátíte z výletu. Máme pro vás tři tipy na rychlé a dobré jídlo, které navíc připravíte...