Na Nový rok by na slavnostním stole určitě neměla chybět čočka. To aby nám podle tradice neulétly penízky…Připravte si ji podle návodu šéfkuchaře Jaroslava Sapíka (70), jehož oblíbené recepty najdete i v nové kuchařské...
Dnes se vám otevírají dveře luxusní, moderní, a přitom dostupné kuchyně. Recepty můžete připravit pod vedením skvělého Jakuba Černého, šéfkuchaře restaurace Alcron, ve které zanechal svou michelinsky hvězdnou stopu legendární...
Kynuté zelné šneky se škvarky se hodí k zahnání malého i většího hladu, k vínu i k pivu, nebo prostě jen tak, k zakousnutí. Upečte si je spolu s Josefem Maršálkem, který je připravil pro televizní pořad Buchty po ránu.
Kde propagovat knihu pro labužníky, gurmány a vůbec všechny milovníky jídla? No přece v luxusní restauraci vyhlášeného šéfkuchaře. A nic nevadí, že expolitik Miroslav Macek (74) podle důkazů, které má Blesk, nejspíš jen...
Je dobré mít v záloze rychlovku, když se blíží návštěva a je třeba nabídnout něco k zakousnutí. To ví každá hospodyňka. Co třeba upéci lahodné šneky s nejrůznějšími náplněmi?
Dobré jídlo je základ. A na svátek zamilovaných to platí dvojnásob. Pokud chcete potěšit partnera, rodinu nebo i sami sebe, připravte si nenáročné menu o více chodech v barvách lásky, kterým potěšíte nejen chuť, ale i zrak.
Šéfkuchař restaurace Pod Věží Marek Hrdina nám ukázal, jak se dělá tlačenka. Klasický český recept povýšil na luxusní jídlo. Více se dozvíte ve videoreportáži.
Jana Drastich Kolarovičová z Ostravy měla vždy ráda netradiční věci a koníčky. To se odrazilo i na tom, jakého si domů pořídila mazlíčka. Chová totiž obří africké šneky. Nejenom, že je chová, ona je používá i k péči...