Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař Grill Akademie Weber Lukáš Vokrouhlík. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
Kurkuma je koření používané hlavně v indické kuchyni. Přezdívá se mu žlutý šafrán a pokrmu dává typickou chuť. Kromě schopnosti dochutit pokrm se v kurkumě ukrývá mnohem víc.
Vyrazit si na piknik s grilováním či spojeným s opékáním buřtů už není problém ani v centru samotné metropole. Nejen v lesích hlavního města Prahy, ale i ve vybraných parcích tak vznikají místa jak pro piknik v přírodě, tak...
Vyrazit si na piknik s grilováním či spojeným s opékáním buřtů už není problém ani v centru samotné metropole. Nejen v lesích hlavního města Prahy, ale i ve vybraných parcích tak vznikají místa jak pro piknik v přírodě, tak...
Zapomněli jste si vyndat z mrazáku maso, kuře či rybu, kterou chcete připravit rodině k večeři? Zapomeňte na rozmrazování pod horkou vodou! Máme pro vás tři tipy, jak rozmrazovat bezpečně.
Z bylinek si je děláme běžně, ale proč čaje z koření? Jak známo, při jeho použití nejde zdaleka jen o dochucení jídla – koření i uzdravuje. V čajích může být lahodné, a protože nastává předvánoční čas, není od věci...
Využití hub je široké: můžeme jimi dochutit vařené pokrmy, používat je jako koření, samozřejmě mohou být i hlavním chodem, pokud z nich uděláme řízky nebo třeba smaženici. Houby jsou zdrojem mnoha vitaminů a minerálů. Jaká...
Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli marinovat drceným jalovcem, vinným octem a vodkou.
Každý z nás to zažil. Navštívili jsme tržiště v exotické zemi a opojeni nádherným výběrem koření jsme nakoupili, co se dalo. Po příjezdu domů jsme vše umístili mezi běžně používané koření a těšili jsme se, až z té...
Koření v jídle má odpradávna dvě hlavní funkce – vylepšuje chuť a k tomu nejrůznějšími způsoby podporuje trávení. Určité druhy bylin a koření umějí i nastartovat lidský metabolismus – a nám se pak lépe hubne. Pokud jste...
Jak zaručit chutné a šťavnaté grilované maso? Vhodným grilovacím kořením, a především tím, že jej osolíte až na závěr! Jenže kořenicí směsi z obchodů často obsahují »zlevňovače« v podobě velkého množství soli....
Nejen med a víno, často se se šidí také koření a ryby. „Podvádí se hlavně u mletého koření,“ říká auditorka bezpečnosti potravin Leona Petrová, která ověřovala kvalitu surovin pro potravinářské firmy. Narazila třeba na...
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. Ostré koření má zahřívací schopnost a může být nápomocné i při hubnutí. Ideálními druhy jsou kajenský pepř, zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako skořice,...
Nezastupitelnou roli v zimním jídelníčku hraje koření. Ostré koření má zahřívací schopnost a může být nápomocné i při hubnutí. Ideálními druhy jsou kajenský pepř, zázvor, ale hodí se i méně pálivé koření jako...
Oregano neboli dobromysl je léčivá bylinka hojně využívaná i jako koření. V České republice roste od nížin až po hory na loukách, stráních a skaliscích, ale i zahradách. Dorůstá výšky až 80 cm. Na pěstování je velmi...