Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazii a doplníte další ingredience. Nebo do jaké...
Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní. Kvůli své rychlé přípravě ho kuchařky přímo milují. Způsobů, jak kuřecí upravit, je mnoho. Máme pro vás tři recepty, které můžete vyzkoušet a určitě je zařadíte do své rodinné...
Když se řekne vietnamská kuchyně, jako první se Čechům nejspíše vybaví phở bò: polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi, zeleninou a bylinkami. Recepty se však liší místo od místa, jinak bude phở bò chutnat na severu...
Polévka, to není jen vývar. Dnes spolu s mistry kuchaři Janem Schánilem, executive chefem, a Martinem Hrbkem, sous chefem restaurace Bull & Bonito hotelu Vienna House Diplomat Prague zabrousíme do zahraničí i do naší tradiční kuchyně....
Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí vývar je ovšem také skvělý pro zlepšení imunity organizmu, což se právě teď více než hodí. Jak na něj?
Vývar je základem pro každé vaření, ať už budete připravovat polévky, omáčky nebo péct maso. Proto se vyplatí udělat si ho do zásoby a pak ho můžete používat místo různých kupovaných bujónů. Dnešní kuřecí vývar pro vás...
Velikonoce bez beránka, mazance či božích milostí by nebyly ty pravé svátky jara. V mnohých rodinách se dědí recepty z generace na generaci. Stále ale přibývají i nové receptury, a to nejen na tradiční velikonoční pečivo, ale...
Jídelní automaty nejsou ve světě ničím novým. V Japonsku však podle všeho doposud neexistoval automat na tradiční ramen, tedy silný nudlový vývar. Ve městě Tojama nyní jeden takový vznikl a nabízí zákazníkům polévky...
Zastánci tradiční indické medicíny věří, že kravská moč je všelék, který umí pomoct i v léčbě nemocí, jako je lepra nebo rakovina. Poptávka po destilované žluté tekutině roste takovým tempem, že se dá kravská moč bez...
Nejvýznamnější křesťanský svátek i oslava jara – to jsou Velikonoce. V našich zeměpisných šířkách jsou spojené především s koledou a dobrým jídlem. Pokud chcete místo tradiční velikonoční nádivky vyzkoušet i něco...
Myslíte, že už znáte všechny kuřecí chutě? Receptů existuje nespočet a třeba vás mezi těmi dnešními některé zaujmou. Pochutnávají si na nich i návštěvníci Lázní Darkov, pro které vaří šéfkuchař Tomáš Dolák.
Konečně je tu jaro! A jaká jiná barva ho symbolizuje lépe než zelená? Do zelené se ale nemusí halit jen probouzející se příroda, ale i recepty! Inspirujte se...