Klimatické změny jsou čím dál větší téma. Vědci se shodují, že je nejvyšší čas přehodnotit, jak se k planetě chováme. Svým dílem může přispět každý. Jaké změny v jídelníčku můžete udělat, když chcete být...
Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli marinovat drceným jalovcem, vinným octem a vodkou.
Centrem Prahy v současných dnech koluje jihoamerická krev. A to doslova. Na náměstí Jiřího z Poděbrad se totiž koná tolik oblíbený festival latinskoamerické kultury Merkádo. Argentinské hovězí, chilli papričky, poctivé...
Konzumace bílého masa, jako je kuřecí nebo krůtí, má na úroveň cholesterolu v lidském organismu identický efekt jako konzumace masa červeného. Uvádí to nová studie Kalifornské univerzity zveřejněná v odborném časopise American...
Úžasné hovězí na Den volů. Takto vtipně nazvali v restauraci hotelu Skanzen v Modré speciální menu připravené z vynikajícího hovězího. Šéfkuchař Stanislav Slavík se s vámi podělí o čtyři recepty z masa mladých volků.
Vypadá to jako maso, ale maso to není. Vyrábí se z plodin, dobývá Ameriku, postupně Evropu a začíná už nakukovat i do českých obchodů. S burgery s rostlinnou plackou místo té hovězí začínají počítat i velké fastfoodové...
Výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature uvedl na trh další novinku, kterou je masová drť Jerky powder. Jedná se o jemně namleté sušené hovězí či krůtí maso, které je ideální k přípravě či dochucení nejrůznějších pokrmů.
V cheesburgerech, hamburgerech či BigMacích jíme maso z polských krav. Naopak v McRoyalech či prémiových burgerech je české hovězí. Veškeré maso pro české pobočky McDonald‘s však zpracovávají na severu Polska. Vyrazili jsme se do...
Chcete-li hodovat jako kdysi šlechta, dejte si kvalitní kus jeleního masa. Vyrazit pro něj můžete i ke středočeským zámkům. To pravý pivovarský hovězí guláš se podle starých receptur připravoval z koňského masa. Dnes jej ale...
Guláš kančí, daňčí, jelení, pštrosí, hovězí, sokolský kotlíkový, ježečkův, maďarský, segedínský, fazolový. Dohromady šest set litrů, to znamená několik set porcí, k tomu šest značek piv v mnoha variantách...
Grilovací sezona je v plném proudu. Největší zájem je stále o vepřovou krkovici, podle prodejců se ale návyky Čechů začínají měnit: častěji vyhledávají i kvalitní hovězí a maso z biochovů.
Moravská slivovice a hruškovice, šunka na kosti, domácí zabijačka, uzený hovězí jazyk s křenovou majonézou, regionální koláče, pravý burčák a další moravské speciality… To vše bude v sobotu 14. září od 11 do 15 hodin...
Segedínský, hovězí, vepřový, zvěřinový a možná i guláš „na sladko“. Nejen na takových pochoutkách si díky amatérským kuchtíkům budou pochutnávat návštěvníci čtvrtého ročníku bohumínského Gulášfestu. Vařit se...
Malebnou obcí Moravskoslezský Kočov na Bruntálsku voněl guláš. A ne ledajaký! Vepřový, hovězí, ale také netradiční jehněčí nebo zvěřinový. Zvítězili Tři veteráni.
Aktuální test jsme zaměřili na koncentrované hovězí bujony, které usnadňují přípravu polévek nebo omáček. Do testu jsme zařadili dehydrované kostky, ale také želatinové a v poslední době populární tekuté bujony. Zde najdete...
Prý je při vaření nikdo nepoužívá, a přesto se bujony v kostce vyrábějí už víc než sto let. MF DNES zjišťovala, jestli je možné najít polotovar chutný a výživný.
REPORTÁŽ „Času moc nemáme. Změny, které probíhají, jsou strašně rychlé. Když ještě pár let bude pokračovat trend ve srážkách, jaký je, tak skutečně budou problémy s pitnou vodou,“ varoval v jabloneckém Eurocentru na...
ROZHOVOR Kdyby Evropané nejenom nikam nejezdili, ale prostě zcela vymřeli, tak to nevyřeší problém ochrany klimatu, neboť v Amazonii mizí lesy a jinde ta půlmiliarda lidí přijde na svět. Podstatné je, zda budou chtít zůstat v malé...