Pomazánka z avokáda neboli guacamole je tradiční mexická pochoutka využívaná především v kombinaci s kukuřičnými chipsy. Šéfkuchař restaurace Agave Ondřej Rais ukazuje její přípravu.
Pomazánka z avokáda neboli guacamole je tradiční mexická pochoutka využívaná především v kombinaci s kukuřičnými chipsy. Šéfkuchař restaurace Agave Ondřej Rais ukazuje její přípravu.
Ceny avokáda letos vzrostly na maxima za nejméně dvě desetiletí a zdražují tak milovníkům guacamole jejich oblíbenou mexickou pomazánku. Vzhůru je žene prudký růst poptávky ve světě v situaci, kdy má produkce avokáda v Mexiku a...
Avokádo, lahodné zelené ovoce používané k výrobě guacamole, má protizánětlivé účinky, které by mohly pomoci při léčbě vybraných zdravotních problémů. Objev počátkem tohoto týdne publikovali vědci z Pensylvánské státní...
Mexičané mají velký problém. V tamních bistrech jsou stále častěji nuceni kupovat místní speciality s falešnou avokádovou omáčkou. Omáčka guacamole je přitom tradiční specialitou, bez které by si tamní kuchyni nikdo nedovedl...
Dr. Joseph Kapp (†67), bývalý starosta newyorského okresu Rensselaer, zemřel v testovací dílně, kde ho zabil stroj na výrobu tradiční mexické pochoutky guacamole.
Něco sladkého k zamilované novele, ostřejší tyčinky k detektivce a retro sušenky k historickému románu. Zobání ke čtení zkrátka patří, zvlášť v březnu, kdy slavíme Měsíc knihy. Jen pozor na mastné prsty!