Své dovednosti nasbírané během studií předvedli v pátek 24. května již počtyřiatřicáté žáci Střední školy gastronomie a služeb ve Dvorské ulici na libereckém Králově Háji.
Japonské mládeži se oškliví, senioři je zbožňují. A jak zdejší populace stárne, narůstají i obraty společnosti Omachi, hlavního výrobce Jibachi senbei. Rýžových sušenek se zapečenými vosami.
Česká republika si připsala mezinárodní úspěch na poli extrémní gastronomie. Zasloužil se o něj „Maxijedlík“ Jaroslav Němec, který vyhrál soutěž v jedení na Extreme food festivalu v Bratislavě. Soutěžící museli...
Už dávno není jen hercem,
Lukáše Hejlíka (39)
pohltil i svět gastronomie. Herec sice aktivně nevaří, zato ale ochutnává. Kdekoli v Česku se Lukáš zastaví, tam ve stravovacích zařízeních hodnotí jídlo a své závěry...
Další školní sportoviště dostalo nový kabát. Tentokrát se do něj oblékla tělocvična Střední školy gastronomie a služeb v Přerově, jejíž plášť prošel rekonstrukcí za více než 15 miliónů korun. Většinu nákladů hradil...
Městská secesní kavárna Radhošť ve Frýdku prošla obnovou a ve středu 23. října otevře dveře veřejnosti. Jako cukrárnu a kavárnu v prvorepublikovém stylu ji bude provozovat Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb,...
Šunková rolka v aspiku, talířek ROH, legendární Metropol nebo kuřecí prsíčko s broskví: kdo zažil dobu před listopadem 1989, jistě má stále v živé paměti hity tehdejší gastronomie. Při příležitosti výročí 30 let od...
Senát přivítá 15. listopadu 2019 výrazné osobnosti českého veřejného života, které budou zevrubně komentovat proměny České republiky od roku 1989 v sedmi tematických panelech.
Pavel Pospíšil, první Čech, který získal michelinskou hvězdu, prestižní kuchařské ocenění. Psal se prosinec roku 1981 a on ve městě Baden-Baden (tehdejší západní Německo) už druhým rokem provozoval svou restauraci Merkurius…...
Rok 2019 se chýlí ke svému konci a ve světě se tak začínají objevovat predikce na ten následující. Výjimkou není ani gastronomie. Co bude v módě v nadcházejícím roce?
Že by byly Budějce v sousedství silných turistických magnetů, jako je Krumlov, Hluboká či Třeboň, jen chudou příbuznou, rozhodně pravdou není. Výborná gastronomie a kvalitní ubytovací služby lákají nejen velké tour operátory,...
Větší hold vyzrálé chuti kuchař snad ani vzdát nemůže. Japonský pokrm oden se připravuje ze základu vývaru, který zbyl z předchozího dne. Restaurace ho takto recyklují celé roky, desetiletí. Tokijský podnik Otafuku pokračuje ve...
Prací v oboru gastronomie a moderními technologiemi se zabývají dva vzdělávací projekty Libereckého kraje, které podpoří program Interreg V–A Česká republika — Polsko. Ten umožňuje financování přeshraničních projektů v...
Situace pro restauratéry může být likvidační, v oboru s nízkými maržemi totiž řada z nich nemá na vytváření finančního polštáře. Odborníci z gastronomie odhadují, že skončit může až polovina podniků, pokud se restaurace...
Brněnští umělci nemusí zůstat bez fanoušků a pracovníci gastronomie bez zákazníků. Brněnské Turistické informační centrum vymyslelo, jak v Brně nebude na Velikonoce nouze o kulturní zážitky a dobré jídlo ani v karanténě.