Tohle nebude nic pro vegetariány. Nová restaurace na Vinohradech je zasvěcena pouze a výhradně masu. Ostatně už samotný název Wood & Steak říká, že vedle masa je zde místo už jen na dřevo.
Kauza polského masa v Česku pomalu utichá, rozhodně ale ne pro restauraci U Moťáka v Praze. Stále se potýká s důsledky vyjádření ministra zemědělství Miroslava Tomana ohledně podezřelého hovězího masa z Polska. Bránit se...
Pražská restauraci U Moťáka zvažuje, že podá žalobu na ministerstvo zemědělství, protože její jméno zaznělo v kauze pochybného masa z polských jatek. Restaurace včera zela prázdnotou.
Česká republika k půlnoci z úterý na středu ukončí povinné kontroly polského hovězího masa. Příjemci masa tak nebudou muset od středy dokládat jeho vyšetření na přítomnost salmonel, testy dělali na své náklady. Polsko...
Česká republika dnes k půlnoci ukončí povinné kontroly polského hovězího masa. Příjemci masa tak nebudou muset od středy dokládat jeho vyšetření na přítomnost salmonel, testy dělali na své náklady. Polsko poskytlo ČR i...
Ministr zemědělství Zdeněk Nekula chce ve spolupráci s antimonopolním úřadem přistoupit ke kontrole marží potravin. Má se to týkat cen u másla, kuřecího masa, vepřového masa a pečiva. Nekula má signály, že po Velikonocích...
Veterináři objevili v lounském skladu další zásilku polského drůbežího masa, v niž se nacházela bakterie salmonely. Šlo o čtyři tuny mrazeného masa od společnosti Inter-Natural 2000. Ke spotřebitelům se maso nedostalo, uvedl...
Francouzská vláda v úterý vydala nařízení, kterým zakázala uvádět na etiketě vegetariánských výrobků výraz „steak“. Ten se podle ní smí používat pouze pro maso. Vyhláška upravující používání i mnoho dalších názvů...
Bude-li dramatická situace kolem polského masa pokračovat do konce roku, polský vývoz masa klesne o víc než miliardu zlotých (šest miliard korun). V Polském rozhlase na to v pátek upozornil Jacek Zarlecki, šéf polského Sdružení...
Česko neustoupí od kontrol polského hovězího masa nejméně do jednání obou stran se zástupcem Evropské komise, které se uskuteční 18. března v Bruselu. ČTK to řekl ministr zemědělství Miroslav Toman po dnešním jednání s...
Majitel řeznictví z Ludgeřovic na Opavsku kvůli kauze polského drůbežího masa se salmonelou možná ukončí své podnikání. Má totiž problémy se zajištěním potřebných veterinárních rozborů. Zvažuje proto i právní kroky.
Česko neustoupí od kontrol polského hovězího masa nejméně do jednání obou stran se zástupcem Evropské komise, které se uskuteční 18. března v Bruselu. Ministr zemědělství Miroslav Toman to řekl po středečním jednání s...
Byl to hnus! Bezmála 300 kilo závadného polského masa odhalili inspektoři veterinární správy spolu s celníky v zapáchající dodávce, kterou zastavili v Olomouckém kraji. Dalšího víc než půl metráku objevili v asijském bistru ve...
Králem grilu je vysoký, šťavnatý hovězí steak. Jak ho připravit, vám poradí Jan Schánil, executive chef pražské restaurace Bull & Bonito. Jeho kuře v citrusové marinádě je dalším mistrovským kouskem, ve štychu však nenechá ani...
Že grilování steaků je náročné? Omyl! Stačí dodržovat několik pravidel. Začíná to výběrem masa, přes marinování, dobu grilování a končí volbou přílohy.
Luxusní restaurace v Praze se steaky za tisíc korun nabízejí místo argentinského masa polské hovězí. Tak se ve středu vyjádřil před poslanci ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) a přiživil paniku kolem masných výrobků z...
Státní veterinární správa (SVS) včera obdržela ze Státního veterinárního ústavu výsledky vyšetření vzorků polského mraženého drůbežího masa pozastaveného od minulého týdne ve skladu společnosti Petr Novotný – Gastroplus...
Doposud největší steak, který se povedlo vyrobit v laboratorních podmínkách, vznikl v Izraeli. Společnost MeaTech ve středu oznámila, že steak vážil 110 gramů. Ačkoliv by taková „flákota“ byla ve většině restaurací zapsána...