Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou i na sladko. Několik chutných podzimních nápadů připravil šéfkuchař a milovník těstovin Tomáš Kalina pro Adriana Pasta Style.
Francouzský šéfkuchař Marc Veyrat zažaloval Michelinského průvodce, že mu odebral třetí hvězdičku z hodnocení. „Řekli mi, že jsem dal do suflé čedar, ale to byl šafrán, který obarvil Beaufort,” stěžuje si kuchařská...
V Londýně zemřel francouzský šéfkuchař Albert Roux, který se zasadil o popularizaci francouzské gastronomie v Británii. Držiteli tří michelinských hvězd, který vychoval celou generaci kuchařů, bylo 85 let.
Rizoto a těstoviny uvolnily místo konfitovanému bůčku, sumci a pivní granitě. Italská jídla hotelu Pyramida na pražském Břevnově nahradila moderní česká kuchyně. To vše pod dohledem šéfkuchaře Lukáše Langa. Ten vařil v...
Ve věku 77 let zemřel francouzský šéfkuchař Alain Senderens, který byl považován za vizionáře i rebela. Informovala o tom ve středu agentura AP. Senderens byl známý tím, že odmítal michelinské hvězdy a prosazoval moderní styl...
Malá Amerika v Brně se chystá na setkání milovníků jídla Ochutnej svět. Mezi stánkaři bude i Milan Václavík, průkopník v propagaci a pojídání hmyzích dobrot. Tvrdí, že hmyz je potravinou budoucnosti.
Hmyz je jídlem budoucnosti, odborníci varují, že pakliže se také lidstvo v Evropě či Severní Americe nenaučí pojídat červy, sarančata a další laskominy jako to dělají lidé v Asii, nemusí být za chvilku na světě dostatek...
Hmyz je jídlem budoucnosti, odborníci varují, že pakliže se také lidstvo v Evropě či Severní Americe nenaučí pojídat červy, sarančata a další laskominy jako to dělají lidé v Asii, nemusí být za chvilku na světě dostatek...
Slavný francouzský šéfkuchař se rozhodne vyrazit na druhý konec světa za tajemnou dívkou, kterou poznal na internetu. Jeho zážitky vypráví francouzská komedie #jsemtady, která do kin vstoupí 28. května.
Třiapadesátiletý francouzský šéfkuchař Paul Pairet posunul prožitek z jídla za hranice klasického vnímání. Ve své restauraci Ultraviolet, která se nachází v čínské Šanghaji, totiž hosté degustují jednotlivé chody za doprovodu...
Na první pohled to vypadá jako velký zelený autobus ztracený v polích s výhledem na vyhaslé sopky v Auvergne. Podíváme-li se však zblízka, zjistíme, že to je pojízdná restaurace, francouzský unikát. Projíždí tímto málo...
Francouzský šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou přišel o místo v luxusním hotelu v letovisku Biarritz poté, co podle listu Sud Ouest přihlížel ponižujícímu „křtu“ nového podřízeného. Mladý pomocník při něm podle...
Japonský fenomén pojídaní hmyzu opět nabírá na oblibě a podniky lákají na moučné červy, cvrččí kari nebo nápoj z vodních brouků. Hmyzí strava proniká i do západní kultury díky vysokému obsahu bílkovin. Chov je navíc...
Ve věku 73 let zemřel v pondělí ve švýcarské Ženevě francouzský šéfkuchař Joël Robuchon, který byl v roce 1989 prohlášen restauračním průvodcem Gault Millau za kuchaře století. Podle kuchařových webových stránek za svůj...
Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z Austrálie. Italská kuchyně je pro něj jednoznačně číslo jedna a potvrzuje, že stojí hlavně na kvalitních surovinách. Není podle něj...
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tvrdí, že v České republice sice není oficiálně omezena svoboda slova, ale kvůli přílišné hyperkorektnosti a existenci sociálních sítí si člověk musí automaticky dávat pozor, co řekne, jinak bude...
Sedmnáct dobrovolníků z Nizozemska do svých těl na dvanáct týdnů vpustilo červy patřící do rodu Schistosoma (krevnička). Důvod? Vývoj vakcíny proti schistosomóze, tedy jedné z vůbec nejničivějších parazitických nemocí na...