Přemýšlíte, co dnes rodině naservírovat k večeři? Vsaďte na teplé dobroty s masem i zeleninou. Rychlovku zajistí karbanátky, svátečnější chod zase steaky z hovězí svíčkové.
Sezóna grilování a letních párty je tu. Pokud chcete své přátele opravdu pohostit, pak by na vašem grilu neměly chybět lahodné hovězí steaky. Připravit dokonalý steak ale vyžaduje dodržování určitých zásad, jedině tak bude...
VIDLÁKŮV TÝDEN Společnost dělí od revoluce tři teplá jídla, uvádí moravský zemědělec a bloger Daniel Sterzik alias Vidlák. „Kdyby to opravdu dopadlo špatně, myslím, že každého měšťáka přejde uvědomělost do...
V zimě potřebujeme vydatná jídla, o tom není pochyb. A šéfkuchař Josef Tydlačka z Velkých Karlovic má jasno: „Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou má specifickou neodolatelnou chuť – maso získá vůni zeleniny a...
Vegetariáni by hovězí nevzali do pusy, někteří food teroristé mu nemůžou přijít nejen na chuť, ale ani na jméno. Dá se vůbec najít objektivní odpověď na otázku, zda je hovězí maso zdravé, nebo ne? Obávám se, že ne. Každý...
Quiche je tradiční francouzský slaný koláč. Jeho příprava je jednoduchá a navíc ho můžete vyzkoušet téměř s jakoukoli náplní. Teď aktuálně třeba s ředkvičkami.
Restaurace, které odebíraly v Praze hovězí z problematických polských jatek, je následně vydávaly za argentinské. Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) to ve středu řekl na sněmovním zemědělském výboru. Dodal, že pokud...
Českem hýbe aféra problematického polského masa, které se možná podávalo v některých českých restauracích. Ukázalo se, že některé podniky mohly vydávat polské hovězí za steaky z Argentiny a mohly si za ně nechat pořádně...
„Některá jídla teď nemají na jídelním lístku opodstatnění,“ říká restauratér a podnikatel v gastronomii Filip Sajler. „Teď třeba hovězí nebo květák kvůli extrémním cenám,“ říká v Agendě SZ Byznys.
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem quiche. Slaný koláč, který nabízí prostor k experimentům, chutná všem, uděláte s ním dojem a zvládne ho i úplný začátečník....
Když se řekne Argentina, většině lidí se vybaví proslulé hovězí steaky, tanec a sluncem zalitá země. Nesmíme však zapomenout na jeden z největších pokladů tohoto jihoamerického přírodního ráje – výborné červené víno.
Vědci pracují na neviditelném „čárovém kódu“, který bude možné nastříkat na hovězí maso. Spotřebitelé by ho naskenovali chytrým telefonem, a ujistili se tak o původu výrobku. Cílem je zamezit podvodům, jako byl například...
Luxusní restaurace v Praze se steaky za tisíc korun nabízejí místo argentinského masa polské hovězí. Tak se ve středu vyjádřil před poslanci ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) a přiživil paniku kolem masných výrobků z...
Pie, quiche, torte, tarta… Nebo taky hezky česky koláč. V každém jazyce se mu říká jinak, jedno ale vždy musí mít společné: hezky křupavou, dohněda vypečenou kůrku, která se spojí s lehce mazlavou náplní. Ať už dáváte...
Pie, quiche, torte, tarta… Nebo taky hezky česky koláč. V každém jazyce se mu říká jinak, jedno ale vždy musí mít společné: hezky křupavou, dohněda vypečenou kůrku, která se spojí s lehce mazlavou náplní. Klasickým...
Někomu stačí káva, spokojil se s ní například vrah a prodavač lidského masa Fritz Haarman. Jiní si žádají před rozloučením se životem opulentní menu, většině se však dostane klasiky z fast foodu nebo tradičního steaku....