Používáte droždí jen na pečení? Chyba! Droždí je univerzální surovina, která pomáhá nervům, pleti, vlasům a dokonce i rostlinám. Nabízíme 7 nejdůležitějších důvodů, proč vsadit právě na droždí.
Kadeřavá petržel je v české kuchyni mnohým známá coby dekorace ve studené kuchyni – například na chlebíčcích – používá se ale také do nádivky, polévek nebo omáček. Aromatičtější je nicméně nať petržele kořenové....
Spousta lidí v kuchyni používá spotřebiče usnadňující život. Pokud máte přebytek peněz a rozhodnete se pořídit si dron, využití pro něj najdete jistě i mimo natáčení. Třeba právě v kuchyni. Vrtule nasekají bylinky,...
Intenzívní vůně rozmarýnu dokáže prozářit i pokrm, který by bez bylinek působil fádně. Podívejte se s námi na jeho využití nejen v kuchyni. Zkuste se inspirovat i našimi recepty, jež tentokrát připravil šéfkuchař pražské...
Nedostatkovým zbožím v době koronavirové krize je aktuálně droždí. To Češi totiž vykupují po desítkách - když mají to štěstí a najdou ho v supermarketu. Zájem o něj stoupl až pětinásobně, a to vše proto, aby si mohli lidé...
Z mnoha obchodů úplně zmizelo droždí. Lidé si nakoupili kvasnice do zásoby kvůli obavám z dopadu preventivních opatření proti šíření koronaviru na dodávky pečiva do obchodů a zároveň doma častěji pečou.
Droždí je v českých obchodech, ať již těch kamenných nebo internetových, stále horkým zbožím. Když se do nich dostane, je hned vyprodané. Výrobci nestíhají malá balení dodávat, někteří proto už začali distribuovat na trh...
Touha vyhnout se obchodům, obava z nedostatku, snaha využít volný čas a příprava na Velikonoce. To všechno jsou důvody, proč lidé doma více pečou, a droždí se u nás tak stává nedostatkovým zbožím. I když výrobci jedou na plné...
Droždí je v těchto dnech kvůli rekordní poptávce nedostatkovým zbožím. Češi si nakoupili kvasnice do zásoby kvůli obavám z dopadu preventivních opatření proti šíření koronaviru na dodávky pečiva do obchodů a zároveň doma...
Na lívance najdete na internetu stovky receptů. Mnoho z nich, aby dosáhly nadýchanosti, do těsta přidává kypřicí prášek do pečiva nebo dokonce droždí. Kuchař a módní návrhář Pavel Berky si pro vás připravil variantu, kde...
Smrt herce Mathewa Perryho zasáhla nejen jeho rodinu a fanoušky, ale i jeho kolegy ze seriálu Přátelé, s nimiž ho pojilo silné pouto a to nejen díky společně strávenému času při natáčení dnes už legendárního seriálu. Není...
Máme prodávat české droždí, melouny, čili papričky nebo ryby? Podle jednatele řetězce Globus Jana Navrátila jsou kvóty na potraviny nesmyslné. Stejně jako fakt, že o jejich naplnění mají místo řetězců rozhodovat sami...
Koriandr nachází využití především v asijské kuchyni, uplatní se ale i v mnoha dalších pokrmech. Mít doma jeho čerstvou zásobu přitom není nic těžkého, navíc tím můžete i ušetřit. Podívejte se na podrobný návod, jak si...
Italští vědci z Neapolské univerzity Fridricha II. našli způsob, jak upéct správně nakynutou pizzu, aniž by do těsta přidali droždí. Studii zveřejnili v časopise Physics of Fluid a doufají, že metoda najde širší uplatnění....
Sezona chřestu je v plném proudu a je tedy ideální čas zařadit tohoto prvorepublikového krále zeleniny do našich jídelníčků. Jedná se o velmi starý druh zeleniny, který pěstovali už staří Římané a Řekové, a jednalo se...
Stará americká moudrost říká, že ponechá-li se v kuchyni ležet rozkrojená dýně, přivede to špatnou energii nepřející chutnému vaření. Zpracuje-li se však na dýňový koláč, určitě prý přiláká peníze, zvlášť když se...
Nerezová ocel si dávno získala nepřehlédnutelné místo v kuchyni. Působí neutrálně a zároveň elegantně, povrchy z ní navozují pocit hygienického prostředí a spotřebiče v této úpravě jsou zároveň i nenásilnou...