Mrkev stokrát jinak. Mrkev jako pochoutka, mrkev jako lék, mrkev jako herní motiv, mrkev jako symbol nadhledu a sebeironie, mrkev jako pomocník. Ve všech těchto podobách se s touto kořenovou zeleninou setkali návštěvníci sobotního...
Mrkev stokrát jinak. Mrkev jako pochoutka, mrkev jako lék, mrkev jako herní motiv, mrkev jako symbol nadhledu a sebeironie, mrkev jako pomocník. Ve všech těchto podobách se s touto kořenovou zeleninou setkali návštěvníci sobotního...
Začátek nového roku bývá provázený předsevzetími jíst lépe a zdravěji, ale i touhou po něčem novém. Nemusíme přitom brousit v exotických kuchařkách – příležitost k chutným experimentům nám poskytne i taková „stará...
Máte rádi čerstvý špenát a chcete ho mít stále k dispozici? Zasaďte si čtyřboč neboli novozélandský špenát. Zajistíte si nikdy nekončící přísun vynikající a zároveň zdravé listové zeleniny.
Rybí maso je zdravé a lehce stravitelné. Patří mezi hlavní zdroj bílkovin, nenasycených mastných kyselin a vitaminu D. Vyzkoušejte k večeři uvařit výborného candáta s dušenou zeleninou.
Pro krásu se nemusí vždy chodit do kosmetického salonu, stačí skočit do obchodu se zeleninou a zamířit k regálu s mrkví. Máme pár tipů, jak ji využít pleti ku prospěchu.
Ve škole jedla mrkev, když vtom se zničehonic začala zeleninou dusit. Odběhla na záchod, kde se jí udělalo hodně špatně. Žačka páté třídy Belmontské komunitní školy v massachusettském Worcesteru Marilyn Ofobiová Korankyewaaová...
Mrkev je oranžová, to ví každé malé dítě. Méně známý je fakt, že nebyla oranžová vždycky. „Původní“ mrkev byla fialová, tmavě červená nebo naopak žlutá a bílá. Ale v 17. století se Evropa seznámila s novou,...
Věřte, že se vám vyplatí oblíbit si špenát a používat ho nejen jako potravinu. Kromě zdravotních benefitů totiž překvapivě nabízí i ty zkrášlovací. A nejsou nikterak zanedbatelné.
I když s množstvím železa ve špenátu to není zas až ta výjimečné, obsahuje tato zelenina mnoho prospěšných látek. Je prevencí proti rakovině, pomáhá předcházet očním nemocem a odedávna se doporučoval i na snížení...
Špenát? Fuj! Zatímco někdo mu s nechutí přezdívá zelený fujtajbl, pro jiného je to ingredience, se kterou si v kuchyni dokáže vyhrát. Zeleně zbarvená zelenina, která se proslavila především díky Pepku Námořníkovi, nevoní...
Mimořádně zdravé a výživné, chutné a bezlepkové. Naši předkové dobře věděli, jaký mají v loupaném prosu, tedy jáhlách, poklad. A my to zjišťujeme znovu.