Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by...
Veterináři nařídili řetězci Lidl stáhnout skoro 17,5 tuny vepřového mletého masa, ve kterém zjistili šedesátkrát překročený limit pro antibiotika. V Česku tento polský výrobek zpracovávala firma Maso Polička. Spotřebitelé by...
Ve Spojených státech amerických stahují z prodeje velké množství baleného mletého masa kvůli podezření, že může obsahovat části plastu. Upozornily na to ve čtvrtek americké ministerstvo zemědělství (USDA) a tamní...
Půstu jste si užili až až a teď máte chuť na kus pořádného masa? Pak honem vyrazte k řezníkovi! Přinášíme vám skvělé recepty, které zasytí i velké jedlíky a báječně chutnají. Nic pro vegetariány!
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat bez vaší asistence, takže si klidně pusťte večerní zprávy nebo...
Sekaná je lahůdka z mletého masa, kterou si zamiluje celá rodina. A není se čemu divit – chutná skvěle teplá i studená, s bramborem i chlebem. Naučte se ji připravit tak, aby vám nepraskla, a dopřávejte si perfektní sekanou...
Úžasné hovězí na Den volů. Takto vtipně nazvali v restauraci hotelu Skanzen v Modré speciální menu připravené z vynikajícího hovězího. Šéfkuchař Stanislav Slavík se s vámi podělí o čtyři recepty z masa mladých volků.
Izraelská společnost Redefine Meat, která se zabývá výrobou náhražky masa, se pouští po náhražkách mletého masa a klobás také do steaků. Do konce příštího roku by firma ráda nabídla svoje produkty z 3D tiskárny do tisícovky...
Ryby jsou zdrojem minerálních látek, vitaminů a také omega-3 mastných kyselin. Těch mají nejvíce tučnější ryby jako losos, makrela či tuňák. Vyzkoušejte tři snadné recepty na pochoutky z těchto ryb.
Chutné a lákavé pokrmy dokážeme uvařit i z toho, co nám zbylo v lednici například po nedělním obědě. Jak na to? Nápadité rady a tipy pro vás má Jitka Rákosníková ve své Recyklované kuchařce. Dozvíte se, jak do posledního...
Aby nedošlo k omylu. Mezi vegetariánským a zdravým nemusí vždy platit rovnítko. Tentokrát ale přinášíme recepty na bezmasé pokrmy, které skutečně zdravé jsou. Uvařil je pro vás šéfkuchař restaurace Etnosvět Ondřej Panoš.
Hovězí je druh masa, u kterého obzvlášť záleží na tom, abychom zvolili správný způsob přípravy. Šéfkuchař pražské vinárny Tři Grácie Martin Žáček ví dobře, jak na to!
K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo srdce,“ říká kuchař...
Trhané maso, sous-vide, konfitování, lisovaný bůček. Moderními technikami přípravy masa vás provede Daniel Dzuro, skvělý šéfkuchař RICHMAN BUSINESS BARU v Praze na Žižkově.
Do tradiční české kuchyně neodmyslitelně patří různě upravené vepřové maso, ale také krůta či další druhy mas. Pokud tedy milujete klasiku, vyzkoušejte s námi recepty od šéfkuchaře Robert Koura z pražské Restaurace...