Šťastný nový rok, milí čtenáři. Aby byl dobrý po všech stránkách, tedy i na talířích, chystáme pro vás desítky zajímavých receptů. Ty dnešní by vás měly zahřát v chladném lednovém počasí. Zároveň jde o dobroty...
Co je na dnešním menu zvláštní? Neobsahuje lepek. Šéfkuchař restaurace hotelu Port na břehu Máchova jezera Jaroslav Chýle ukazuje, jak sestavit menu, aby si nikdo nevšiml, že jídlo je čímkoliv limitováno.
Lehké letní recepty plné ovoce a zeleniny, vitaminů a barev vám nabízí Jan Schánil, executive chef pražské restaurace Bull & Bonito. Jejich příprava není nijak složitá, efekt ohromující!
I když jsou řízky nebo pečené kuře vynikající, připravujete je rodině takřka každý druhý týden. Chtělo by to vyzkoušet něco jiného! Překvapte je a uvařte jarní menu podle našich receptů.
Sněhu bylo letos dost, pojďme do zeleně! A to i na talířích. Jarní sváteční recepty tentokrát připravil Lukáš Hlaváček, vycházející hvězda nejen hotelu Alcron, ale i celé české gastronomie.
Pro aktuální recepty jsme zašli do pražské restaurace Benjamin, která vítá hosty nálepkou s doporučením od Michelinu. Podzimním menu vás provede trojice mistrů oboru: executive chef Štěpán Návrat a šéfkuchaři Radek Jakubec...
Milí čtenáři, prosím, přijměte pozvání na výlet do Kyjeva. Do restaurace La Veranda, která má svou sestřičku také v Praze, jsme se vypravili pro autentické recepty tradiční ukrajinské kuchyně. A stálo to za to!
Šéfkuchař restaurace hotelu Port na břehu Máchova jezera Jaroslav Chýle sestavil menu na téma bylinky a další zdravé suroviny. Dokazuje, že to, co je zdravé, muže být také velmi, velmi chutné!
Úžasné hovězí na Den volů. Takto vtipně nazvali v restauraci hotelu Skanzen v Modré speciální menu připravené z vynikajícího hovězího. Šéfkuchař Stanislav Slavík se s vámi podělí o čtyři recepty z masa mladých volků.
Když teploměr šplhá ke třicítce, má většina lidí chuť na svěží, lehká jídla. Inspiraci jsme hledali u executive chefa průhonické restaurace Hliněná bašta Hynka Vávry.
Dnes si připravíme čtyři jednoduchá, přitom vynikající jídla se svijanskými pivy. Dobře se hodí nejen k letnímu chalupářskému posezení. Můžete je používat samostatně, ale dá se z nich sestavit i kompletní menu.
Oranžové krásky se dostanou do hledáčku labužníků každý podzim. Vyznáte se v nich a víte, na co kterou použít, a umíte z nich vykouzlit menu pro mlsouny?
Odlehčeme jídelníčku po svátcích, ale to neznamená, že se musíme vzdát masa. Žádnou paniku, když zvolíme správného živočicha, který má masíčko lehké, dietní a nutričně vyvážené, klidně můžeme hodovat bez uzardění a...
V restauraci luxusního karlovarského Grandhotelu Pupp zasedla ke stolu už nejedna celebrita. Na kachně či svíčkové si tu pochutnávali Julianne Mooreová, Robert Redford, Sharon Stoneová, Leonardo DiCaprio, Morgan Freemann, Robert De Niro,...
Pokud plánujete pozvat několik přátel a oslnit je něčím skutečně výtečným z lokálních a sezonních surovin, pak vyzkoušejte recepty od jednoho z nejlepších slovenských šéfkuchařů Jaroslava Žídka z bratislavské restaurace...
Boršč s pampušky, syrníky či varenyky. Nejen tyto ukrajinské pokrmy provoněly včera Vysokou školu hotelovou a ekonomickou v Praze. Menu studenti připravili, aby pomohli válkou zasažené Ukrajině. A v jejích barvách se servírovaly i...
Svátku sv. Valentýna nemusíte přikládat velkou váhu, ani za něj utrácet velké finanční sumy. Stačí si udělat v ten den čas a překvapit druhého nějakou dobrůtkou, která dodá snídani, obědu či večeři na významnosti.