Pražská zoologická zahrada tradičně během Velikonočního pondělí oslavila svátky také se svými zvířaty. Rozdávala se vajíčka, pomlázky a další předměty z proutí. O zábavu bylo postaráno hned na několika místech zahrady.
Za pomlázkou nemusíte do skanzenu nebo na náves. I Praha vám vyčaruje sváteční atmosféru, ať už mezi historickými domy, nebo na svých rustikálních okrajích. Krom tradičních trhů se můžete těšit na akce pro dospělé i pro...
Velikonoce zcela ovládnou březnovo-dubnový prodloužený víkend. Vyrazte na jarmarky pořídit jarní dekorace, vyrobte si s dětmi pomlázku nebo si namalujte kraslice různými technikami. Připraveny jsou i speciální akce, například jízdy...
Velikonoce jsou tady už za pár dní. Je tak nejvyšší čas vymyslet, co dobrého uvařit. Máme pro vás tři tradiční recepty na polévku, hlavní chod i něco ke kávě.
Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené vývary i poctivý valašský frgál. To je úplně jiné jídlo i vaření než když máte málo času. Většina soutěžících to v...
Oslava jara se spoustou tradičních zvyků, ale také jedno velké hodování. Takové bývají Velikonoce na Valašsku. Seznam pochutin, které se objevují na svátečním stole, by byl velmi dlouhý. Podle cukrářky a pekařky Pavly Stoklasové...
Tradiční masky jako Laufr se ženou, slamění, kominíci, turci, kobyly, rasové či kramáři, vyšly v sobotu na obchůzku po chalupách ve skanzenu lidových staveb Veselý Kopec u Hlinska na Chrudimsku.
Tradiční Karlovský gastrofestival, který se uskuteční 6. a 7. října ve Velkých Karlovicích, opět nabídne příležitost k poměření sil amatérským kuchařkám a kuchařům. Zájemci se mohou zapojit do soutěží o nejlepší...
Na Velikonoční pondělí si vajíčka, pomlázky i čerstvé proutí jako takové užijí do sytosti nejen pražské gorily. Na své si přijdou i lemuři, šelmy, papoušci či sloni. Zoo Praha už tradičně připravila na Velikonoce takový...
Recepty na tradiční speciality se na Valašsku předávají z generace na generaci. V restauraci Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích je umějí převést v gastronomické lahůdky té nejvyšší kvality. Pro nás šéfkuchař Pavol...
Na letošní Velikonoce ustoupila tradice před bezpečností. Kvůli hrozbě nákazy koronavirem zůstali koledníci doma, tradiční bohoslužby se zase sloužily v prázdných kostelech a přes videokonference. Kdo se vypravil ven, měl nasazenou...
Největší církevní svátky v roce, Velikonoce, se na drsné Šumavě dodržovaly s velkou vážností. S nimi spojené tradiční pokrmy nechyběly na žádném stole. Beránky, bochánky i jidáše tam pečou kuchařky dodnes.
Polévku kyselici, chlebové placky nebo sladké báleše budou moci ochutnat příznivci tradiční slovácké kuchyně v sobotu 26. září ve skanzenu Rochus v Uherském Hradišti.
Letošní Velikonoce slavíme v nejzazším možném termínu. Ani to ale nezajistilo pro tyto tradiční svátky příjemné jarní počasí s vyššími teplotami. Ty budou naopak poměrně nízké, v sobotu bude navíc pršet a až na začátku...