České pivovarnictví je na prahu jedné z největších krizí. Na točené pivo si budou moci lidé zajít nejdříve 25. května, na což doplácejí minipivovary závislé právě na odbytu čepovaného moku. Jak se s problémem vypořádat,...
I stotisícové částky musí malé pivovary dopředu odvádět na spotřební daň. Pro ně velké peníze, které by mohly investovat. Nyní se pivovarníci chystají na schůzku na Ministerstvu financí.
Na Rašínovo nábřeží se řítí malé české pivovary. V pátek odpoledne tady odstartuje dvoudenní akce, která nese název Pivo na náplavce. K ochutnání bude zlatavý mok ze všech koutů republiky z malovýroby.
I když je uzavření restaurací, hospod a dalších gastroprovozů v polovině března připravilo o většinu odbytu, některé malé jihomoravské pivovary přestály krizi lépe, než na začátku očekávaly.
Horská služba, rozvoz pizzy a zásilek z e-shopů, ale i létající taxi... Rozvoj dronů všeho druhu slibuje malé revoluce v dopravě. Španělský region Andalusie jde tomuto vývoji naproti, vláda i firmy věří, že půjde o výnosné...
Od druhého největšího hráče na tuzemském trhu s pivem odchází dlouholetý manažer Zbyněk Kovář. Jeho nástupce Pivovary Staropramen oznámí příští týden. Kovář provedl pivovary ekonomickou krizí. Je také spojován s nástupem...
Covid dopadl tvrdě na všechny hospody, tedy i ty, které jsou pevně spjaty s konkrétními pivovary. Které koncepty budou pivovary dále rozvíjet a u kterých budou opatrné?
Rozvoz kuřat a dalších specialit řetězce občerstvení KFC způsobil ledacos, ale rozhodně ne nadšení zákazníků. Jak se na konci minulého týdne, kdy společnost spustila službu „rozvoz zdarma”, ukázalo, prodávali své pokrmy o...
Malé řemeslné pivovary v Moravskoslezském kraji se připravují na pondělní otevření restauračních zahrádek, dostávají už větší objednávky na sudy. Po odstávce kvůli pandemii nového typu koronaviru pivovary opět vaří naplno.
V Číně se v posledních letech značně rozmáhají malé, řemeslné pivovary, které vznikají po celé zemi. Chrlí nejen tradiční mok, ale i pivo, které chutná prakticky po čemkoli – od bobulí godži až po zelený čaj. Ale jako...
Jihočeské pivovary musí reagovat na změny na trhu způsobené pandemií koronaviru. V Třeboni pořídí linku na plechovky, stoupá zájem o pěti- a dvacetilitrové sudy.
Čepované pivo už netáhne tolik, jako dříve. Tuzemské pivovary proto propagují řetězce restaurací, které zahrnují už téměř dvě stovky podniků. Některé vlastní přímo, jiné mají formu franšízy.
Malé moravskoslezské pivovary i v současné koronavirové době navařily na svátky vánoční speciály. Je o ně totiž zájem a jejich štamgasti je každoročně očekávají.
Většina balíkových přepravců v Česku už během prvních adventních dnů vyčerpala všechny své kapacity pro rozvoz. Přistupují proto k různým omezením jako je omezený počet zásilek. Už teď jsou vytížení na 90 až 100 procent a...
Po koronavirovém šoku zřejmě přijde rychlé oživení. Českou ekonomiku i státní finance náraz zastihl v dobré kondici, je ale třeba chránit nejohroženější sektor – malé a střední firmy, říká ekonom Pavel Kysilka, bývalý...
Důvodů k oslavám pivovary příliš mnoho nemají. Sice se loni v obchodech prodalo pivo za 20,6 miliardy korun a překonalo tak všechny dosavadní rekordy, čísla ovšem zachraňují především ovocné mixy. Prodej klasických piv, kam...
Podává se v pohárech na šampaňské, ochutnává se v nejlepších restauracích a může stát i několik tisíc korun. Na severu Francie pivo ztratilo pověst patoků a naopak získalo všechny atributy „vína severu”.
Prodeje piva letos rostou mírně, pivovary napjatě vyhlížejí vývoj situace v zimním období. Pivovary ale podle průzkumu Českého svazu pivovaru a sladoven bojují s vysokými cenami energií, nedostatkem kvalifikované pracovní síly a...