Konzumace až třech tabulek čokolády měsíčně může drasticky snížit riziko srdečního selhání. Jak spotřeba čokolády ovlivňuje zdraví srdce, bylo pozorováno na celkem 575 852 jedincích.
Kornatění tepen, infarkt myokardu, mrtvice, ale i zhoršení zraku nebo poruchy paměti – vysoký krevní tlak zvyšuje riziko mnoha onemocnění, a proto není radno ho ignorovat. Jak ho můžete přirozeně snížit?
Diabetes, obezita, zvýšená hladina nezdravého cholesterolu v krvi, vysoký krevní tlak, nedostatek pohybu, kouření a nadměrná konzumace alkoholu. To vše zužuje cévy v penisu a zhoršuje průtok krve jimi a to vše také vyvolává poruchu...
Pravidelná konzumace alkoholu, i v malém množství, výrazně zvyšuje krevní tlak, vyplývá z nové studie. Bezpečná míra pití alkoholu podle vědců, kteří se na ní podíleli, neexistuje a nejlepším řešením je se alkoholu zcela...
Mnozí lidé ho stále ještě neberou vážně, přitom je vysoký krevní tlak celosvětově nejčastějším chronickým onemocněním a jednou z hlavních příčin srdečně cévních obtíží. Za hodnotu, od které je už potřebná léčba,...
Krevní tlak je jiný ve dne a v noci, mění se podle tělesné i psychické zátěže a ovlivní ho i změna počasí. Vysoký krevní tlak, hypertenze, je jednou z nejčastějších příčin srdečně-cévních onemocnění. Stačí však...
Milovníci čokolády mají další důvod k oslavám. Podle studie vědců z portugalské vysoké školy polytechnické v Coimbře totiž konzumace pouhých několika čtverečků čokolády s 90procentním podílem kakaa denně může již za...
Vysoký krevní tlak může způsobovat celou řadu zdravotních problémů. Bohužel celá řada postižených o svém onemocnění často ani neví – měřit tlak lze totiž pouze pomocí specializovaných zařízení. V dohledné budoucnosti se...
Podceňovat vysoký krevní tlak neboli hypertenzi se nemusí vyplatit. Podle odborníků může mít hypertenze v mládí dlouhodobé následky, které se pak projeví v pozdějším věku. Nejčastější je mozková mrtvice, infarkt, ale také...
Čokoláda bezesporu patří mezi nejoblíbenější pochutiny na celém světě. Ne každý zrovna přišel na chuť té hořké, ale právě kvalitní hořká čokoláda (minimálně 70 % kakaa) je pokladem pro naše zdraví.
Vysoký krevní tlak nebolí, je však velmi nebezpečný. Pokud se včas neléčí, může člověka ohrozit na životě. Odhadem pětadvacet procent úmrtí ve věku nad čtyřicet let má na svědomí právě hypertenze.
Podle nové studie, na které se podíleli vědci z University of Buffalo a University of Puerto Rico, může každodenní konzumace cibule a česneku zásadně snížit riziko rozvoje rakoviny prsu. Odborníci se zaměřili na ženy v Portoriku,...
Při výběru potravin se vyplatí být obezřetní. Některé nám totiž natolik škodí, že jejich konzumace může být až zdraví ohrožující. Vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol, srdeční onemocnění, cukrovka, Alzheimerova choroba.
Vědci z Harvardovy univerzity se dlouhodobě zabývají vlivem stravy na plodnost. S tím, jak v západní společnosti prudce poklesá schopnost mladých párů počít dítě, je tato problematika stále podstatnější. A muži by se měli zcela...
Saháte po čokoládě kdykoliv, když bojujete se špatnou náladou? Pak vás možná potěší fakt, že vaše potřeby jsou oprávněné. Vědci totiž zjistili, že konzumace dvou kostiček (10 gramů) vysokoprocentní černé čokolády...
Hypertenze neboli vysoký krevní tlak, je jednou z nejčastějších kardiovaskulárních chorob. „Zanedbání či nedostatečná léčba mohou zvýšit riziko vzniku infarktu nebo cévní mozkové příhody,“ uvádí lékař Jan Peleška,...