Skvěle vypadá a úžasně voní. Jenže v mnoha případech se může z pochoutky stát spíše zákeřný zabiják. Na co si dát pozor při nákupu potravin, abyste neškodili svému zdraví?
Denně je konzumujete a možná ani netušíte, že škodíte svému zdraví. Ve vašich oblíbených pochoutkách se totiž mohou skrývat zákeřní zabijáci. O tom, jaké jedy se nacházejí v jídle, píše páteční magazín Rodina DNES.
Průměrná žena denně použije 12 kosmetických přípravků obsahujících 168 chemických přísad, muži o polovinu méně. Jak se vyznat v tom, které látky škodí našemu tělu, zjišťoval magazín Rodina DNES.
U žádné potraviny se nedá říct, že je nezdravá, uvedla v Rozstřelu nutriční specialistka Blanka Procházková. Podle ní jde spíš o to, kolik jí sníme a jak často. „Důležitý je součet v celém dni a v dlouhodobém jídelníčku....
Cena cukru v Evropské unii v březnu meziročně vzrostla o 61 procent, a cukr tak patřil k potravinám, které zdražily nejvíce. Ve své zprávě to v pátek oznámil unijní statistický úřad Eurostat. Nejvíce zdražil cukr v České...
Cukr jíme v mnoha podobách a každá z nich s sebou nese nějaká zdravotní rizika. Především když se jedná o nadměrnou konzumaci. Skrytý cukr nabourává snahu o zdravý životní styl, zhoršuje tělesnou kompozici a způsobuje...
Spousta lidí se obklopuje nepotřebnými věcmi, kterých pak nejsou schopní se zbavit. To, že zabírají hromadu místa, nevadí tolik jako to, že nám takové věci škodí. Proč? To vysvětloval host pořadu Rodinka, psycholog Michal Petr.
Cena cukru v Evropské unii v březnu meziročně vzrostla o 61 procent, a cukr tak patřil k potravinám, které zdražily nejvíce. Ve své zprávě to dnes oznámil unijní statistický úřad Eurostat. Nejvíce zdražil cukr v České...
Potravinářská barviva jsou chemické látky, které byly vyvinuté ke zvýšení atraktivnosti jídla. Není proto divu, že jejich největšími konzumenty jsou děti, které zkrátka milují, když jim talíř hraje všemi barvami.
Výzkumný ústav bramborářský v Havlíčkově Brodě domlouvá využívání mouky z jakonu, rostliny pocházející z jihoamerických And, v potravinářství. Tato mouka dokáže v jídle nahradit cukr, což může pomoci diabetikům nebo...
Cukr a sůl. Odvěcí rivalové svádějí souboj o naši přízeň. Potřebujeme je k životu, ale stačila by nám troška. Donedávna luxusního zboží máme nadbytek a dopřáváme si plné hrsti na úkor zdraví, píše magazín Víkend...
Inženýr Vít Syrový říká, že do potravin, kosmetiky i čisticích prostředků se dávají škodlivé a rakovinotvorné látky, které tam nemusí být. Vše se podle jeho názoru děje už asi sto let. Tehdy banky vložily peníze do...
Své „démony“ má většina z nás. Postihují naše uvažování, zasahují do našeho rozhodování a projevují se v našem jednání. A to vesměs tak, že nám svým působením škodí. Ať tyto démony chápeme jako skutečné, nebo jen...
Nemůžete zhubnout a máte potíže s trávením, i když máte pocit, že se stravujete zdravě? Důvodem patrně bude to, že si dopřáváte nesprávné jídlo. Některé potraviny se totiž na první pohled tváří jako zdravé, ale opak je...
Český statistický úřad zveřejnil data o inflaci za leden. V oblasti potravin meziročně nejvíce zdražily cukr a vejce, obojí o 85 %. Agrární komora ČR má o viníkovi jasno: řetězce. Zatímco výrobci od loňského září po prosinec...
Hmyz, fazole pinto, produkty obohacené o levanduli a ashwagandhu. Tyhle potraviny prý budeme zanedlouho jíst, přijdou do módy. Že se vás trendy v jídle netýkají a nenecháte se ovlivňovat? Ovšemže necháte, ani o tom nevíte.
Surový cukr na světových trzích dál zdražuje, termínový kontrakt s dodáním v květnu se dnes dopoledne vyšplhal až nad 24,60 centu (5,27 Kč) za libru (asi 0,45 kg), což je nejvíce od roku 2012. V přepočtu je to zhruba 11,65 Kč za...