Každé maso má svá výživová specifika a hodnoty. Jinak krmíte francouzského buldočka, který se sotva valí, jinak pitbulla, s nímž běháte canicross a úplně jinak třeba mlsného kokršpaněla.
Na našich stolech místo příliš nemá. Válcuje ho kuřecí, vepřové a hovězí mas. Možná jsou nadcházející svátky jara ideální pro to zařadit jehněčí pečínku na sváteční menu. Jehněčí je totiž výborné a zdravé maso.
Jehněčí, hovězí nebo rybička, taková je nabídka degustačního meníčka, ze kterého si vybírají psi v nově otevřené pojízdné pestauraci. Provozuje ji známý český výrobce krmiv, který ji dnes, ve čtvrtek 14. října, poprvé...
Malebnou obcí Moravskoslezský Kočov na Bruntálsku voněl guláš. A ne ledajaký! Vepřový, hovězí, ale také netradiční jehněčí nebo zvěřinový. Zvítězili Tři veteráni.
S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. Je tu právě doba, kdy jehňata dorůstají ideální jateční váhy, při níž maso...
Velikonoce se blíží a jehněčí je opět na scéně. Ať už je to pro vás každoročně tradiční chod, nebo byste ho rádi vyzkoušeli poprvé, přinášíme vám recept rozpracovaný pěkně krok za krokem, nelze udělat chybu. Jen si...
Deset tisíc plůdků pstruha obecného vysadí 8. dubna na čtyřech tocích v Jizerských horách vodohospodáři z podniku Lesy ČR spolu s rybáři i zástupci Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky. Už třináct let tak...
Je tomu téměř rok, kdy se znovu rozjela výroba v příbramském masokombinátu. Od poloviny loňského dubna z podniku opět míří vepřové, hovězí a občas i jehněčí do celého Česka. „Maso je moje srdeční záležitost, pracovat...
Tak se nám v jižních Čechách rozpadá koalice, paní Müllerová. Chtělo by se říci ústy klasika. Tolik populární hejtman Jiří Zimola se zamíchal do aférky s rekreačním domem na Lipně a tím odstartoval vytahování špíny, kterou...
V posledních letech zažívá jehněčí maso velký comeback do českých a moravských kuchyní. Na našich stolech ho rádi vidí i odborníci na zdravou výživu. Existuje spoustu receptů, jak si jehněčí maso připravit. Zkuste třeba...
Výrobky z kozího a ovčího mléka, ale také jehněčí a skopové maso se těší čím dál větší popularitě. Jsou to tradiční delikatesy, prověřené generacemi, a kdo je dosud s nedůvěrou míjel, měl by je vyzkoušet. Dodají...
Populaci pstruha obecného potočního se v jizerskohorských tocích spravovaných Lesy ČR podařilo rozšířit i letos na jaře. Vodohospodáři spolu s tamějšími správci CHKO vysadili deset tisíc plůdků.
Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se jehněčí či kůzlečí pečínka. Jehněčí maso je...
Velikonoční kuchyně je pestrá a důležitou roli v ní hraje maso. To se vždy připravovalo v neděli, na Boží hod velikonoční, kdy se slavnostně prostřel stůl a servírovala se jehněčí či kůzlečí pečínka. Jehněčí maso je...
K Velikonoců, které jsou již za dvěřmi neodmyslitelně patří beránek. Tentokrát však bude řeč o opravdovém jehněti. Jehněčí maso se do českých domácností vloudí jen zřídkakdy. Je to veliká škoda, protože je zdravé a...
Vegetariáni by hovězí nevzali do pusy, někteří food teroristé mu nemůžou přijít nejen na chuť, ale ani na jméno. Dá se vůbec najít objektivní odpověď na otázku, zda je hovězí maso zdravé, nebo ne? Obávám se, že ne. Každý...