Exotické názvy, vůně koření, okouzlující barevnost, lahodné chutě. Dnešní indický výlet začíná i končí u stolu restaurace PRU58 v pražských Holešovicích a opravdu stojí za to!
Milí čtenáři, prosím, přijměte pozvání na výlet do Kyjeva. Do restaurace La Veranda, která má svou sestřičku také v Praze, jsme se vypravili pro autentické recepty tradiční ukrajinské kuchyně. A stálo to za to!
Do tradiční české kuchyně neodmyslitelně patří různě upravené vepřové maso, ale také krůta či další druhy mas. Pokud tedy milujete klasiku, vyzkoušejte s námi recepty od šéfkuchaře Robert Koura z pražské Restaurace...
K létu patří svěžest, lehkost. V oblečení, v náladě a samozřejmě i v jídelníčku. Naše recepty vám neukrojí příliš z cenného prázdninového času a nijak nezatíží váš organismus. Favoritem č. 1 jsou oblíbené...
Jak uvařit rychle a vydatně i v improvizovaných podmínkách horské chaty, vám ukáže Hynek Vávra. Executive chef a majitel restaurace Hliněná bašta v Průhonicích přesně splnil zadání a připravil jednoduchá jídla, která...
Vůně exotického koření, vždy čerstvé suroviny, spousta zeleniny a šťavnaté maso, v tom spočívá kouzlo jídel Blízkého východu. Připravte si je s pomocí Tomáše Doláka, šéfkuchaře Lázní Darkov.
Vítejte v Karibiku! Pochutnáte si na rybách a mořských plodech, na rýži a fazolích. Několik receptů z této oblasti vás naučí Michael Simon, executive chef pražské restaurace La Bodeguita del Medio, která se na tuto oblast...
Grilování a zahradní party není zdaleka jen o masu. Ideální a chuťově často i výraznější jsou sýry. Máme pro vás recepty, kterými ohromíte každou společnost.
Jeden z nejstarších pivovarů u nás proslavilo černé pivo. V r. 2020 tu začali vařit i světlý ležák a sládek Michael Adamík na něj může být hrdý. K dobrému pivu samozřejmě patří i skvělé jídlo. U Fleků můžete...
Hledáte svěží jarní inspiraci do kuchyně? Přinášíme recepty z nové kuchařky Jíme zdravě-Velikonoční speciál. Všechny tradiční dobroty si můžete užít v odlehčenějším kabátku.
Inspirujte se poctivými recepty legendy českého kuchařství Jaroslava Sapíka. Přední specialista na českou kuchyni odhaluje svá kulinářská kouzla v nové kuchařce Sapíkův svět.
Medvědí česnek, jarní bylina, která má pro naše tělo blahodárné účinky, je vynikající surovinou do kuchyně. Vyzkoušejte rychlé a nenáročné recepty, které jsou přímo elixírem zdraví.
Neotřelé, překvapivé a naprosto famózní recepty v duchu fusion kuchyně připravil ze švestek, hrušek a jablek Štěpán Návrat, restauratér a šéfkuchař populární pražské restaurace PRU58.
Tofu, seitan, manakiš, bibimbap. Pro nezasvěcené rébus, pro vegetariány a milovníky asijské kuchyně pozvánka ke stolu. Vyzkoušejte s námi recepty od šéfkuchařů pražské restaurace Radost Mamady Mary a Henricha Ibara.
Quinoa, kuskus, bulgur, tarhoňa dobývají naše kuchyně. Cestu do té vaší těmto drobným kuličkám možná usnadní návrhář a kuchař Pavel Berky, který pro vás uvařil dnešní jednoduché, skvělé recepty.
Po nevoli, kterou rozpoutal přesun výroby piškotů Opavia do Polska, čelí výrobce sušenek a cukrovinek Mondelez další kritice. Oblíbené arašídové Tatranky už totiž neobsahují arašídy. A sušenky Club máslo mají pouze máslové...
V Praze snad není čtvrti, ve které by neleželo čínské bistro. Podle nich zpravidla pak člověk posuzuje úroveň čínské kuchyně. Vydatná, smažená, chuťově výrazná, ale hlavně rychlá. Podle Čen Shenglianga (47), který je...