Buřty na pivu zná každý. V dnešním dílu grilovací akademie si na grilu uděláme jejich nepříliš známou variantu s bůčkem a krkovicí zauzenými v grilu a na černém pivu.
Pro mnohé z nás tak trochu neznámý, ale úžasný fenykl patří mezi zeleninu, která se dá zužitkovat a spotřebovat celá: stonek, listy, horní „vlásky“ i semena. Není to nic složitého a přínos je jednoznačný: fenykl posiluje...
Hlávkový salát je určitě prima. Proč ale zůstávat jenom u něj? Vyzkoušejte i něco jiného. Polníček, baby špenát, rukolu anebo dnešní trojici - pak choi, čekanku či fenykl.
Přes den pracuje jako ředitel ve strojírenské firmě v Kuřimi, po večerech vaří delikatesy ve své domácí restauraci v Holštejně na Blanensku. Ačkoli by se mohlo zdát, že tyto dvě práce nelze skloubit, Martin Hájek je důkazem...
Moderní doba si žádá velké věci. Nebaví vás na grilu obracet klobásky? Cítíte, že je ve vás něco víc? Ano je! V každém, kdo si jednou zamiloval kouzlo grilu, dřímá opravdový mistr. Stačí ho jen probudit. Své grilovací...
Parádní majstrštyk se zdařil rybářům Jakubu Fingerovi (31) a Radimu Hanzelkovi (45) ze Štramberka. Po lítém boji chytili na přehradě Větřkovice u Kopřivnice obrovského sumce velkého!
Chvíle triumfu vzápětí vystřídané hodinami ve strachu a bolestech. Takový nepříjemný zážitek má za sebou rybář, který na Přerovsku vyrazil v neděli po půlnoci na sumce. Jednoho skutečně ulovil, poté ale uklouzl na kamenech a...
Téměř dvoumetrového sumce ulovil na Větřkovické přehradě u Kopřivnice Jakub Finger (31) ze Štramberku na Novojičínsku. Rybu o váze zhruba půl metráku tahal s kamarádem z vody asi 10 minut. Rybu chytil v tzv. svazové vodě, kde...
Profesionální rybář Alessandro Biancardi před pár dny v italské řece Pád ulovil podle všeho největšího sumce, který byl kdy zaznamenán. Majestátní ryba na délku měří 2,85 metru a dosavadního rekordmana překovává o čtyři...
Rybě sluší bílé víno. To ví skoro každý. Ovšem není ryba jako ryba a sladit s ní chutě na svátečním stole v českých podmínkách není zas tak úplně jednoduché. Náš tradiční dobře vykrmený kapr s podkožním tukem totiž...
Pohodové rybaření se pro dva muže na Borské přehradě v Plzni proměnilo v dramatické chvíle. Když v úterý dopoledne zdolávali obřího sumce, převrhla se s nimi loďka. Z vody je zachránil až další rybář.
K české kuchyni pivo patří nejen jako prostředek ke spláchnutí vepřo knedlo zela nebo k zahnání žízně, ale také jako někdy zbytečně opomíjená ingredience. Využít ho přitom můžete jak při přípravě polévek či omáček, tak...
Trofejního sumce albína vytáhl ve čtvrtek ze Štěrkoviště v Otrokovicích rybář David Kruml. Ryba, která měří 188 centimetrů, se po nezbytném zadokumentování vrátila zpět do vody.