Tři čtvrtiny Čechů utrácejí za zábavu, návštěvy restaurací a různé koníčky. Nejdražší položkou pro ně je v tomto směru cestování, v porovnání s loňským rokem jejich výdaje za ně zůstávají stejné. Restaurace už...
Hostů chodí do restaurací méně, ale hlavně že jsou. Takové je zjištění majitelů a provozních, kteří musí od pondělí z nařízení vlády hlídat u zákazníků bezinfekčnost. Kontroly jim sice zabírají čas, jsou za ně ale...
Až 86 procent dotázaných ve věku od 18 do 24 let řeklo, že v nich pohled do menu v restauraci vyvolává úzkost. A 34 procent pak uvedlo, že je situace tak znervózňuje, že raději požádají spolustrávníka, aby jim u číšníka...
Stačí se podívat na menu těch nejlepších pařížských či londýnských restaurací a bude vám více než jasné, že bez lanýžů se degustační menu žádného prvotřídního šéfkuchaře skoro neobejde. Proč jsou lanýže tak...
Češi letos v červnu zaplatili za oběd v restauraci v průměru 108,20 koruny. V porovnání s rokem 2007 došlo k nárůstu průměrné ceny poledního menu o dvacet korun. V naprosté většině krajských měst se zaměstnanci pod stovku...
Seznam přidal užitečnou funkci do své služby Firmy.cz. Nově v rámci informací o podniku zobrazuje denní menu restaurací pro aktuální den.
Seznam novinku představil na stránce Vychytávky, které nově umíme. Zde uvádí: „Nově je...
I přes nepříznivou epidemiologickou situaci Češi stále počítají se zimní dovolenou na horách. Na rozdíl od předešlých let ale více lidí počítá s tím, že si lyžovačku užije pouze v České republice a také, že si oproti...
Restaurace jsou již od počátku léta po předchozích omezeních otevřené, Češi se vrátili do práce, ovšem na oběd o polední pauze se jich do restaurací vydává stále mnohem méně než před začátkem koronavirové krize. Obědové...
Z osmadvaceti zemí Západu připravují Češi na Štědrý den jedno z nejzdravějších vánočních menu. Žebříček byl sestaven podle toho, kolik kalorií zkonzumují jednotlivé země během tradiční vánoční večeře či oběda.
Češi v epidemii pijí méně než za běžných okolností, říkají čísla od prodejců alkoholu. Mění se však rituály s tím spojené a odborníci varují, že pití doma může u mnohých lidí vést k alkoholismu.
Nejen provozovatelé restaurací počítají ztráty. Problémy související s protikoronavirovými opatřeními okamžitě přešly i na zemědělce, chovatele a potravináře. Kvůli zavřeným hostincům a jídelnám měli mnohem menší odbyt...
Počet restaurací, které využívají digitální menu a platby přes QR kód, roste. Digitalizaci urychlila pandemie, ale pracovní místa by technologie ohrozit neměly. Podnikům šetří čas, náklady a informují je o prodeji jídla a pití.
Svatomartinské menu je pro majitele a provozovatele restaurací velkým lákadlem. Většina se ho proto rozhodla nabízet i letos, a to i přes to, že nákupní cena hus je oproti loňsku zhruba dvojnásobná, což se projeví v ceně pro...
Uzavření restaurací, hospod, hotelů, barů a kaváren se odráží v celkové spotřebě alkoholu. Loni Češi zkonzumovali zhruba o 2,4 milionu litrů lihovin méně než v roce 2019. Státu kvůli tomu kleslo inkaso spotřební daně na...