„Takové ceny jsem tady viděl naposledy před 15 lety,“ říká číšník v restauraci před orlojem na Staroměstském náměstí v Praze. Město je bez turistů, a podniky se tak musí dočasně přeorientovat na jinou klientelu. Tu českou....
Je libo jídlo podle dobrého vojáka Švejka nebo podle Harryho Pottera? I taková otázka číšníka vás může zaskočit v restauraci KönyvBár (Knižní Bar) v budapešťské ulici Dob. Ve zdejší restauraci totiž vaří podle knih.
Šéfkuchař Pavel Drdel provozuje ve Strakonicích na jihu Čech restauraci Sůl a řepa, k tomu učí vařit děti z dětských domovů a vaří v ranním vysílání České televize. Když se v sobotu ráno vzbudil a zjistil, že už nemůže...
Třiapadesátiletý francouzský šéfkuchař Paul Pairet posunul prožitek z jídla za hranice klasického vnímání. Ve své restauraci Ultraviolet, která se nachází v čínské Šanghaji, totiž hosté degustují jednotlivé chody za doprovodu...
Předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek prohlásil, že Česko potřebuje jen polovinu nynějších restaurací, zbytek jsou podle něj pouze nálevny, kde se podává alkohol. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich si ale myslí, že je...
Šéfkuchař francouzské restaurace Paloma Nicolas Decherchi je v Praze a vaří pro hosty festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne. Mladý kuchař v restauraci, kterou vlastní český ministr financí Andrej Babiš, získal letos již...
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich promluvil o svém novém pořadu a o restauračním byznysu, který je navždy změněn covidem. Lidé tehdy přišli o spoustu peněz, jídlo se nicméně vaří pořád stejné, prohlašuje. Luxusní restaurace dnes...
Vaří podle něj miliony lidí po celém světě. V televizi je šéfkuchař Jamie Oliver (42) celebritou první jakosti. V podnikání se mu ale nedaří. Řetězec restaurací Jamie’s Italian, které jsou rozesety po celé Británii, je...
Italský michelinský šéfkuchař Massimo Bottura si na předměstí Milána otevřel novou restauraci. Scházet se v ní ovšem nebude smetánka, ale naopak lidé bez domova nebo ti, jejichž finanční situace není zcela příznivá. Ačkoli si...
Ředitel Sodexo Daniel Čapek odhaduje, že polovina restaurací po návratu k normálu už neotevře. Přesto věří, že Češi budou zase chtít chodit s kolegy na jídlo. Připomíná „natěšení“ na normální život během loňského...
V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci Vinohradský parlament vaří skoro denně. Jeho specialitou jsou knedlíky plněné. Nejen ovocem, nýbrž i masem. Teď má na menu třeba knedlík...
Smíchov má další bistro, ve kterém si přijdou na své vegani. Od ostatních pražských restaurací tohoto typu se však odlišuje především personálem. Jídlo tady totiž vaří a servírují ženy bez domova. Na první oběd přišli do...
Pokud jste nikdy nebyli ve vyhlášené michelinské restauraci Fäviken a nemáte rezervaci na letošní sezonu, už se do ní nikdy nepodíváte. Švédský šéfkuchař Magnus Nilsson se rozhodl úspěšný podnik zavřít a věnovat se rodině.
Proč by šéfkuchař vyhlášené restaurace Field a porotce pořadu MasterChef nikdy nevařil z mražených lišek a proč se v jeho restauraci nemusíte bát, že byste nevěděli, který příbor na které jídlo použít? Radek Kašpárek,...
Slavná artyčoková polévka s lanýži z restaurace Guy Savoy přichází až k vám s návodem na ohřátí v mikrovlnce. Avšak sám šéfkuchař doufá, že už brzy bude moci uvítat hosty ve své restauraci na nábřeží Seiny v Paříži.