Někdo ji miluje, jiný nesnáší. Její navinulá chuť je prostě specifická. Já třeba nedám na koláč s ní dopustit. A mám ji ráda i jen tak svařenou s cukrem a skořicí na rychlý domácí kompot. Je nejen chutná, ale především...
Vystavuje se drsným podmínkám. Zoceluje se v mrazu, extrémní sílu v sobě nalézá v naprosté tmě stodol. Aby jí pěstitelé dopřáli tak málo světla, jak jen je to možné, sklízí ji v halách se svíčkou v ruce. Díky tomu všemu je...
Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka, jemuž by byla rebarbora lhostejná. Tajemství tkví ve správné přípravě a dostatku cukru, pak jsou pokrmy s ní jedna báseň. Jen při...
Jahody a rebarbora jsou skvělá kombinace. A když si z nich uděláte osvěžující studenou polévku, určitě si pochutnáte. Navíc si budete připadat jako o prázdninách!
Rebarboru také známe jako reveň. Koláč z ní je voňavý, šťavnatý, příjemně kyselkavý. Jenomže si ho nemůžeme dát kdykoli, rebarbora totiž skrývá zrádné tajemství.
Festival reBarbora Open Music bude nejen o koncertech a bohatém doprovodném programu. Bude to vůbec první trvale udržitelný festival v republice, který bude minimalizovat zatížení životního prostředí. Organizátoři slibují bezobalový...
Vypadá jako lopuch, chutná jako kyselé
jablko, ale protože jedlé jsou jen dužinaté
listové řapíky, jde o zeleninu. Řeč je
o reveni kadeřavé, kterou všichni známe
spíš pod názvem rebarbora. A její čas
již brzy přijde....
Její čas je krátký. Rebarboru můžeme sbírat jen pár týdnů v roce, zhruba od začátku května do konce června. Pak už začíná být nebezpečná. V Česku se využívá při přípravě koláčů, což je škoda, protože má místo...
Rebarbora neboli reveň nejen že skvěle chutná, navíc je bohatá na vitamíny a minerály. Podle lidových zvyklostí by se ale měla jíst jen do sv. Jana, tedy do 24. června, poté se v ní vytváří příliš mnoho kyseliny šťavelové,...
Rebarbora neboli reveň. Netradiční zelenina, která se hodí do slaných i sladkých receptů. Užijte si ji, dokud to jde, protože rebarborová sezona má s koncem června utrum. Pak už jen z mrazáku, v čatní nebo až za rok. Lidová...