Vánočky
Moniky Absolonové (42)
jsou vyhlášené nejen chutí, ale i počtem. Tradici nevynechala ani letos, kdy se stará o miminko. Do kuchyně zkrátka odbíhala od dvouměsíčního syna Matouše a zvládla 18 kusů!
Pivovarští odborníci, kteří zasedli v porotě nejstarší a jedné z nejprestižnějších pivních degustačních soutěží u nás, mají jasno, které pivo je u nás nejlepší. Je jím čtyřikrát chmelená jedenáctka Zubr Grand, která...
Když se řekne belgická kuchyně, většině se vybaví hranolky zalité majonézou, případně pivo a pralinky. Ve skutečnosti je však tato kuchyně velmi rozmanitá a většina měst či provincií má své vlastní speciality.
Základ každé správné pizzy i spousty omáček na těstoviny – rajčata jsou klíčový prvek tradiční italské kuchyně. Tradice to však není zdaleka tak stará, jak by si našinec mohl myslet, takový renesanční autor Dante se pizzou...
Co rozhoduje o kvalitě piva? Suroviny, technologický proces výroby a správná péče. Když jsou všechny tyto předpoklady naplněny, můžete si vychutnat to nejlepší pivo, které oceňují i pivovarští odborníci. A právě tím je...
Ve věku 93 let zemřel Ado Campeol, italský restauratér, jehož zejména italská média překřtila na „otce tiramisu“. Právě v jeho restauraci totiž populární dezert vznikl a následně se rozšířil prakticky do celého světa.
Téměř dvacet let Riccardo Lucque (51) učí Čechy milovat autentické italské chutě. A hosté už mu nevracejí těstoviny s tím, že jsou nedovařené, tak jako v roce 2005, kdy v Praze otevřel svou první restauraci Aromi. V současnosti v...
Dezert není jen sladká tečka za hlavním chodem. Nese v sobě emoce, vypovídá něco o nás i událostech, které se s ním pojí. S tím vším pracují nejlepší české cukrářky, které dovedou tvořit dorty „na tělo“. V čem tkví...
Ve všech částech Velké Británie už jsou otevřené zahrádky restaurací a hospodským to přineslo nečekané potíže. Došlo pivo. Podniky své zásoby prodaly za pár dní a pivovary jim nestíhají dodat nové. Pomoci uklidnit situaci by...
Vyhlášené berlínské noční podniky jako KitKatClub nebo chrám techna Berghain podobně jako další v celém Německu jsou od března kvůli pandemii nemoci covid-19 zavřené, v Berlíně přesto existuje možnost, jak si legálně zajít na...
Koupit kuchyň je rozhodnutí na dlouhá léta. Kuchyně jsou poměrně složité. Až 60 % majitelů nových kuchyní by podruhé něco řešilo jinak. Proto poskytujeme službu „Kuchyně na zkoušku“.
Že má české pivo ve světě dobré renomé a je zárukou kvality, se už nějaký ten pátek ví. To světově oceněné uvařili v pivovaru v Litovli – Premium Dark získal v loňském roce zlato na mezinárodní soutěži World Beer...
Tento týden se Prostřeno! odehrává v Ústeckém kraji, kde se o nemalou výhru poperou tři ženy a dva muži. Přestože bude úkolem týdne německá kuchyně, vařit se bude hlavně kuchyně italská, a jedna ze soutěžících bude oplývat...
K vlastnímu minipivovaru přišel vystudovaný geodet a geoinformatik Jan Jemelka (44) z Příbora na Novojičínsku náhodou. Zaznamenal před lety informaci, že pivo si lze uvařit doma v kuchyni, a tak to poprvé zkusil.
Do první padesátky nejoblíbenějších podniků uživatelů Mapy.cz a Firmy.cz se probojovaly podniky ze všech regionů. Zvítězila nádražní restaurace v Letohradu. Umístily se vyhlášené restaurace, bistra, ale i stánky...
Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z Austrálie. Italská kuchyně je pro něj jednoznačně číslo jedna a potvrzuje, že stojí hlavně na kvalitních surovinách. Není podle něj...
Pakliže jste milovníky dobrého jídla, pak si patrně čas od času dopřejete návštěvu vyhlášené restaurace. Tak jako každý rok, i letos byly vyhlášeny nejlepší světové restaurace v rámci cen The World's 50 Best Restaurant...
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to můžete v rámci festivalu Pravá...