V zimě potřebujeme vydatná jídla, o tom není pochyb. A šéfkuchař Josef Tydlačka z Velkých Karlovic má jasno: „Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou má specifickou neodolatelnou chuť – maso získá vůni zeleniny a...
Nechce se vám večer vyrážet do restaurace, přesto byste partnera rádi pohostili něčím dokonalým? Vyzkoušejte hovězí líčka s pečenou kořenovou zeleninou podle valašského šéfkuchaře Josefa Tydlačky.
Čeští kuchaři museli úspěšně projít třemi koly, kdy na přípravu jídel měli omezený čas. Vítězné menu obsahovalo lososa a mušle, hovězí líčka a roštěnou a jako dezert jahody a kokosové pyré.
Sezona grilování je tady, nad ohněm se dá kromě masa, ryb či zeleniny připravit i sladký dezert. Jak na heboučké lívance, poradí naše Grilovací akademie pod vedením pipMastera Davida Kubrichta.
Vegetariáni by hovězí nevzali do pusy, někteří food teroristé mu nemůžou přijít nejen na chuť, ale ani na jméno. Dá se vůbec najít objektivní odpověď na otázku, zda je hovězí maso zdravé, nebo ne? Obávám se, že ne. Každý...
Velmi sebevědomá extravagance, drzý marketing. Když tuctový podnik v provinčním čínském městě začal nabízet stálici národní kuchyně, hovězí s nudlemi, za v přepočtu padesát tisíc korun, dal o sobě vědět celé zemi. S...
Marcel Lička bude podle ruských médií koučovat fotbalisty Dynama Moskva. Na lavičce Orenburgu ho má nahradit Jiří Jarošík. Bývalý český reprezentant, jenž nedávno skončil předčasně v Teplicích, jako hráč v Rusku nastupoval za...
Památky, Karibik, vřelí lidé i skvělá kuchyně. Mexiko je země mnoha tváří. Češka Romana Marksová v ní strávila kus života a poznala ji i z méně turistického hlediska, když vyrůstala ve městě Puebla anebo coby dobrovolnice...
Máte rádi asijskou kulturu a kuchyně? Navštivte 25. května festival Asie vzdálená a blízká na náměstí Jiřího z Poděbrad. Ten návštěvníkům nabídne jedinečnou gastronomii a workshopy. Děti se zase mohou těšit na malování...
Lité těsto je jednoduché a rychlé. Cukrář Josef Maršálek v pořadu Buchty po ránu prozradil recept na kakaové lívance, které ozvláštnil banány v karamelu.
Na lívance najdete na internetu stovky receptů. Mnoho z nich, aby dosáhly nadýchanosti, do těsta přidává kypřicí prášek do pečiva nebo dokonce droždí. Kuchař a módní návrhář Pavel Berky si pro vás připravil variantu, kde...
Proč je kuchyně srdcem domova? Schází se tu celá rodina u jídla, spoustu času tady trávíme s dětmi i přáteli, prostě to tu žije. A základem kuchyně je varné centrum.
Hotel Holiday Inn v pražském Kongresovém centru vydával na svém jídelním lístku hovězí z Česka za maso z Austrálie. Při kontrole to zjistila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).