Maso z polských jatek, která figurují ve skandálu s porážením nemocných krav, odebíraly i pražské restaurace, které jej vydávaly za argentinské hovězí. Na jednání sněmovního zemědělského výboru to ve středu uvedl ministr...
Majitel kunratické restaurace Šeberák Jakub Olbert má i v novém roce svůj podnik otevřený přes veškerá vládní nařízení. Nyní se rozhodl s peticí nazvanou Otevřeme Česko objet republiku a podpořit ve stejném jednání i své...
Policie poprvé tvrději zakročila proti majiteli, který svoji restauraci nechává otevřenou i přes vládní nařízení po 20. hodině. Je jím majitel pražské restaurace Šeberák v Kunraticích, který o zásahu policie informoval na...
Od středy budou muset restaurace zavřít ve 20 hodin. Majitelům podniků se to však nelíbí. Majitel pivovaru Malý Janek se rozhodl opatření nerespektovat. V rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedl, že ho dřívější zavření zlikviduje.
Dovozci musí od čtvrtečního dne veškeré hovězí maso z Polska zkontrolovat v certifikované laboratoři. Dokud nebudou hotovy výsledky testů, maso nebude smět na trh. Ve středu to ohlásil ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD)....
Tohle nebude nic pro vegetariány. Nová restaurace na Vinohradech je zasvěcena pouze a výhradně masu. Ostatně už samotný název Wood & Steak říká, že vedle masa je zde místo už jen na dřevo.
Potenciálně závadné maso z Polska se podle informací ministra zemědělství Miroslava Tomana dostalo mimo jiné do Kostelce nad Labem. Tamní obyvatelé se nad tím podivují.
Majitel košer restaurace Aaron Günsberger běžel na Staroměstské náměstí, když se doslechl, že tam turisty vyděsily vlajky a střelba Islámského státu. Tehdy sice o útok nešlo, ale v případě skutečné hrozby by mohl varovat zbytek...
O uplácení sudích nebo o ovlivňování zápasů ve prospěch fotbalového Slavoje Vyšehrad nic nevěděl. Pokud se to dělo, byla to iniciativa tehdejšího sportovního ředitele klubu Romana Rogoze. To u soudu v Plzni vypověděl prezident a...
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) našla tři restaurace, kde majitel uváděl jiný původ hovězího. O rizikové polské maso ale nešlo. Dvakrát bylo „argentinské” hovězí z Brazílie, jednou „jihoamerické” z...
Smradlavé maso v regálech, zboží s končící dobou trvanlivosti smíchané s novějším a navíc okrádání před obchodem. S takovými zkušenostmi se vrátili někteří občané z česko-polsko-německého pomezí, když na polské straně...
Na českém trhu se objevilo kuřecí maso původem z Polska kontaminované bakteriemi rodu Salmonella, které způsobují onemocnění salmonelózu. Datum použitelnosti sice mělo do 19. února a v tržní síti se již nenachází, ale Státní...
Přišel jsem do restaurace Švejk na Můstku. Nikdo si mě nevšímal, lidé kolem mě už dávno jedli, já neměl ani vodu. Když jsem toho měl dost a řekl jsem, že odcházím, číšník poznamenal: „No konečně“, shrnuje svůj zážitek...
Restaurace v anglickém městě Macclesfield oznámila, že na své menu zařadí také maso a mléčné produkty. Vede ji k tomu snaha odvrátit uzavření podniku v důsledku nízkého zájmu zákazníků. Navíc se zdá, že nadšení pro...
Slovenská vláda tento týden schválila možnost vstupu do restaurace s domácími mazlíčky. Podmínkou je, že majitel restaurace s tím musí souhlasit. Majitel restaurace musí u vstupu viditelně označit, že hosté se společenskými...
Zpracovatel drůbeže z Žumberku v Pardubickém kraji klamavě označoval kuřecí maso za české. Přitom jej dovážel z Polska, zjistili veterináři. Další maso dovážel z Nizozemí, což veterinářům nenahlásil, i když měl. Uvedl to...