Medici, kteří si pro svou stáž vyberou píseckou nemocnici, se učí operovat na některých částech těla prasete. V rámci pětihodinového kurzu nacvičují například šití kůže nebo sešívání střeva. Vše pod dohledem zkušených...
V kuřecím mase výrobce Rabbit Trhový Štěpánov našla státní veterinární správa (SVS) salmonelu. K zákazníkům se mohla dostat kuřecí polévková směs nebo kuřecí srdce, ty SVS nabádá ke vrácení.
Vepřový bok za 84 korun za kilogram, vepřová panenka s kostí za 78 korun za kilo, kuřecí čtvrtky za 47 korun a kuřecí stehna za 65 korun za kilo – to jsou ceny, o kterých se většině českých nakupujících jen zdá, dva kilometry od...
Přístup lékařů k pacientům by se měl brzy změnit. Medici se učí zvládat vypjaté i běžné situace lépe. 3. lékařská fakulta UK zavádí do běžné výuky nácvik komunikace s pacienty. Mladí medici se tak dostávají do...
Máte rádi kuřecí maso? Nejste sami! Nejméně třikrát týdně si ho podle průzkumů dá každý druhý Čech. O kuřecím mase ale koluje i řada mýtů. Víte, co je na nich pravdy?
Každý z nás někdy narazil na arogantního lékaře, sociopata. Abychom jich v nemocnicích a ordinacích potkávali co nejméně, učí se mladí medici, jak s pacienty správně komunikovat. Jedné takové výukové hodiny jsme se zúčastnili.
V provozovně rychlého občerstvení se v Hradci Králové přiotrávilo 60 lidí. Podle hygieniků může za hromadnou otravu s největší pravděpodobností stafylokok, který v prodávaném mase vytvořil nebezpečné toxiny. Nejspíš ho sem...
S výskytem bakterie E. coli v mletém hovězí mase se potýkají úřady v USA. Již 17 lidí z kontaminovaných potravin onemocnělo a jeden člověk zemřel. Problém se objevil v mase společnosti Cargill Meat Solutions, která má výrobu i v...
Čeští veterináři objevili v kuřecím mase z Brazílie bakterie salmonely. V úterý to sdělil mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. V době odběru vzorků ze dvou nevyhovujících zásilek bylo ve skladech v...
Veterináři v Blatné na Strakonicku odhalili kuřecí maso na výrobu kebabů, které obsahovalo salmonelu. Provozovateli hrozí ve správním řízení pokuta až 50 milionů korun. Žádný z polotovarů se nedostal na trh.
Státní veterinární správa (SVS) zjistila, že mražená kuřecí stehna z Polska jsou kontaminovaná salmonelami. Od polských úřadů dostala prostřednictvím RASFF (systém rychlého varování) informace, že drůbeží maso stejných...
Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní. Kvůli své rychlé přípravě ho kuchařky přímo milují. Způsobů, jak kuřecí upravit, je mnoho. Máme pro vás tři recepty, které můžete vyzkoušet a určitě je zařadíte do své rodinné...
Čeští veterináři objevili v kuřecím mase z Brazílie bakterie salmonely. Sdělil to mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. V době odběru vzorků ze dvou nevyhovujících zásilek bylo ve skladech v Královéhradeckém...
I přes všechny módní směry v gastronomii, klasické české omáčky, jaké vařily už naše babičky, se stále drží na vrcholku pomyslné hitparády jídel, na něž nedáme dopustit. Patří mezi ně i sonáta pro kuřecí stehna, mletou...
Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Z každé jeho části se dá vykouzlit jiná specialita. Zatímco kuřecí prsa jsou spíše sušší – stehýnka hezky šťavnatá. Mnoho lidí buď upeče celé kuře, nebo si jej naporcuje a...