Na Nový rok by na slavnostním stole určitě neměla chybět čočka. To aby nám podle tradice neulétly penízky…Připravte si ji podle návodu šéfkuchaře Jaroslava Sapíka (70), jehož oblíbené recepty najdete i v nové kuchařské...
Bez čočky to na Nový rok zkrátka nejde. Pokud si příliš nepotrpíte na tu klasickou na kyselo, inspirujte se recepty slavných kuchařů. Třeba vás nadchne ta s vepřovou pečení Romana Pauluse nebo čočkový salát s pošírovaným...
Zatímco většina zvyků horalů v Krkonoších už dávno zanikla, tamní lidové pokrmy se stále drží v oblibě a mnohdy dokonce vyvíjejí. Největší životnost v čase prokázalo kyselo, které bylo nejčastějším pokrmem předků.
Čočka podle tradic symbolizuje hojnost peněz v následujícím roce. Zřejmě je to dáno jejím tvarem, jelikož připomíná peníze. Ať už věříte nejrůznějším pověrám či ne, čočkou na Nový rok rozhodně nic nezkazíte. Tedy...
Čočka podle tradic symbolizuje hojnost peněz v následujícím roce. Zřejmě je to dáno jejím tvarem, jelikož připomíná peníze. Ať už věříte nejrůznějším pověrám, či ne, čočkou na Nový rok rozhodně nic nezkazíte. Tedy...
Houbové pečenáče ze sírovce, houbový salát, houbová pomazánka na tousty, nádivka z hub a samozřejmě houby na kyselo podle speciálního receptu Jiřího Pošmury. Takové a mnohé další dobroty připravené z darů lesa chystají v...
Neodbornost politiků lze pochopit. Jsou to jen laici volení voliči. Mnohem horší je, pokud se něco podobného vyskytuje u odborníků, třeba i z Karlovo univerzity. Vždy se pak ptám, jestli je to skutečně jen neodbornost, nebo záměr.
Ze sněhové nadílky mají radost především děti. Tedy měly by. Na Petříně si žáci blízké mateřské školky sjížděli z kopečka a na své si přišli i běžkaři, kteří na Petřín zamířili z Karlova mostu. Ale radost jim...
Zima je dlouhá, slunečních paprsků je pomálu a chmurné počasí náladě nepřidává. Není divu, že únor patří mezi nejdepresivnější měsíce roku. Proti špatnému rozpoložení ale pomáhá dobré jídlo! A naše prababičky měly...
Herec Michal Gulyáš patří k těm, kteří rozhodně nesdílejí obvyklé názory mainstreamu a dokonce i na stránkách PL.cz už jsme zaznamenali, že se s několika kolegy z oboru dostal do konfliktu. Nyní s velkou nadsázkou promlouvá o...
Stále víc Čechů vynechává z jídelníčku maso. Průzkumy hovoří až o 39 procentech lidí. Proč jsou rostlinné alternativy tak lákavé? A jak se v nich orientovat?